Sve je lažno samo je komedija stvarna: Premijera "Noćne straže" u Ateljeu 212

Autor:

30.03.2018 10:21

Foto:

Foto:



Na sceni "Mira Trailović" Ateljea 212 sinoć je  premijerno izvedena predstava "Noćna straža" Fedora Šilija, u režiji Borisa Liješevića.

"Noćna straža" je komedija koja se dešava u Beogradu tridesetih godina prošlog veka. Radnja prati porodicu propalih plemića sa Dedinja koji pokušavaju da povrati bogatstvo raznim spletkama koje uključuju loše pesnike, lažne aristokrate i osiromašeno plemstvo.

 - To je period kada Beograd počinje da liči na razne druge evropske gradove, kada razni evropski uticaji nalaze plodno tle, razni književni, muzički pravci, ali, u isto vreme, to je vreme koje hrli ka svome kraju - objašnjava Liješević.

U glumačkoj ekipi predstave su Nenad Ćirić, Jelena Đokić, Jelena Petrović, Uroš Jakovljević, Gordan Kičić, Gorica Popović, Jelena Stupljanin, Bojan Žirović, Tamara Dragičević i Stefan Bundalo. Dramaturškinja je Jelena Mijović, scenografkinja Valentina Popržan, kostimografkinja Dragana Lađevac.

Premijeri predstave koja oslikava svet lažnih markiza, propalih grofova, u kome se ne zna šta je istina, prisustvovao je veliki broj poznatih ličnosti iz sveta umetnosti i kulture.

Maja Gašić

Autor