Miloš Biković: U Kanu predstavljamo projekat o Nikoli Tesli

Autor:

02.05.2018 15:31

Foto:

Foto:



Glumac Miloš Biković, koji ovih dana boravi u Beogradu povodom premijere filma "Izvan granica realnosti", najavljuje da će projekat o naučniku Nikoli Tesli, na kome radi njegova producentska kuća "Arhangel studio", predstaviti 11. maja na Filmskom festivalu u Kanu.

Miloš Biković: Pokeraš na putu do slave

Popularni glumac, koga srpska publika ima priliku da gleda u ruskom ostvarenju "Led", a od večeras i u filmu "Izvan granica realnosti", uz slavnog Antonija Banderasa, igra i u filmovima "Južni vetar", "Koma", "Balkanska međa", naglašava da je za glumca vrlo bitno da ekeprimentiše i menja žanrove, izađe iz svog komfora, a veliko tržište u Rusiji, gde već nekoliko godina živi, to mu i omogućava.

Pored brojnih uloga, Biković je pronašao vremena da se posveti i producentskom poslu, koji smatra najodgovornijim, a već radi i na realizaciji ideje o otvaranju studija za obradu grafike u Beogradu, koji bi bio deo velikog klastera zajedno sa studijima u Moskvi, Kalinjingradu, Kini i SAD.

Beogradska premijera filma “Led”: Miloš Biković ispraćen višeminutnim aplauzom

Za Bikovića i njegovu producentsku kuću, kako je istakao u intervjuu Tanjugu, od velikog značaja je prvenstveno film o Tesli u kome će igrati glavnu ulogu, biti producent i saradnik na scenariju i dodaje da je kontaktirao i neke holivudske zvezde koje poznaje i koje su izrazile želju da budu informisane o projektu.

-Nadam se da ćemo uskoro imati neki odgovor i onda bismo uloge pisali po tim zvezdama koje bi bile zainteresovane da igraju u filmu i ukoliko smatramo da nam odgovaraju - rekao je Biković.

On je objasnio da će to biti film o Nikoli Tesli kao superheroju, u žanru naučne fantastike, a ne biografski film o velikom naučniku.

-Ono što nas interesuje je naučna fantastika koju je Tesla imao u svojoj glavi i koja je bila veoma realna za njega, ali ne i za svet. Vrlo nam je zanimljiva pozicija čoveka koji tvrdi da može ceo svet da opskrbi energijom i bežičnim prenosom informacija. On je predvideo i internet i punjače bez kabla, besplatnu energiju za sve. Takve njegove teorije je nešto sa čim želimo da se igramo u filmu i da napravimo naučno-fantastični spektakl zasnovan na realnim činjenicama - objasnio je glumac.

Kraj ruske bajke – početak srpske romanse: Miloš Biković u vezi sa lepom manekenkom?

Naglašava da neće pisati scenario za film, ali će davati predloge, a jedan od prvih je da se dobar deo filma snimi u Srbiji i samim tim deo radnje filma će se dešavati tu.

Smatra da su nam danas "potrebne teme koje ujedinjuju narod, a Tesla je neprikosnoven u tom smislu i dobar pokazatelj Srbije u svetu".

-Dugo nismo obrađivali takve teme, nismo pravili svoj PR u svetu. Svi znaju za italijansku renesansu, njihove pesnike, hranu, vino, arhitekturu, a malo ljudi zna za srpsku nauku, mlade matematičare, Teslu, Pupina, Milankovića, za srpske sportiste, hranu, za srpski duh. To je nešto što treba da brendiramo kako bismo se što bolje pozicinirali u svetu - ističe Biković.

Biković će večeras u Kombank dvorani prisustvovati srpskoj premijeri filma "Izvan granica realnosti", koji je počeo da snima kada se tek preselio u Moskvu.