Beogradsko dramsko pozorište: Stojeće ovacije na premijeri predstave "Ničiji sin"

Autor:

05.10.2018 11:20

Foto:

Foto:



Predstava "Ničiji sin" u režiji Marka Misirače i po tekstu Mate Matišića, juče je premijerno izvedena u Beogradskom dramskom pozorištu.

Direktor Beogradskog dramskog pozorišta Slobodan Ćustić istakao je da se Matišić bavi izuzetno važnom temom kojoj se posvećuje malo pažnje i da bez obzira što na prvi pogled deluje kao triler, to je zapravo antička drama sa složenim pitanjima o identitetu.

"Ničiji sin" je poslednji deo "Posmrtne trilogije" u kojoj su i "Sinovi umiru prvi" i "Žena bez tijela". Reč je o bizarnoj porodičnoj drami u kojoj se polako otkrivaju sablasti iz ratova devedesetih godina. U središtu priče je veteran Ivan, a u život čoveka za koga veruje da mu je otac, bivšeg političkog zatvorenika i novokomponovanog političara Izidora Barića, upada nekadašnji zatvorski čuvar, Srbin Simo.

Reditelj Misirača je objasnio da je "Ničiji sin" građanska drama o disfunkcionalnoj porodici i bez obzira što se provlači priča o srpsko-hrvatskim odnosima, fokus je na tragediji porodice u kojoj su svi na prvi pogled zlikovci, a zapravo su žrtve sistema.

U predstavi igraju Miodrag Krivokapić, Danica Ristovski, Vladan Milić, Todor Jovanović, Milena Predić, Aleksandar Alač, Lako Nikolić, Jovan Jelisavčić i Andrej Pipović. Scenograf je Boris Maksimović, a kostimograf Tatjana Radišić.

Premijeri je prisustvovao veliki broj poznatih ličnosti iz sveta umetnosti i kulture.

Maja Gašić

Autor