Izložba fotografija "Nebojša Glogovac", koju je priredila Maja Medić, biće otvorena 21. decembra u Dvorani Kulturnog centra Beograda.

Tom prilikom fotograf Maja Medić razgovaraće sa Rajkom Grlićem, rediteljem filma "Ustav Republike Hrvatske" u kome je Glogovac igrao glavnu ulogu i koji će biti prikazan nakon razgovora.

Na kraju godine u kojoj nas je prerano napustio velikan našeg glumišta Nebojša Glogovac (1969-2018), ostavivši ovoj kulturi u nasleđe desetine vrhunskih uloga na filmu, televiziji i u pozorištu, ovim izborom fotografija Kulturni centar Beograda u saradnji sa Jugoslovenskim dramskim pozorištem želi da na trenutak osvetli deo njegove karijere.

Od prvih pojavljivanja u Mijačevoj "Velikoj pljački", TV-seriji "Bolji život" i filmu "Vukovar, jedna priča", nizale su se brojne uloge koje su mu donele, između ostalog, četiri godišnje nagrade Jugoslovenskog dramskog pozorišta, dve nagrade "Miloš Žutić", dve nagrade Sterijinog pozorja, nagradu "Zoran Radmilović", kao i nagradu "Car Konstantin", šest Gran prija na Filmskim susretima u Nišu i na kraju "Zlatnu arenu" u Puli za ulogu u filmu "Ustav Republike Hrvatske".

Na otvaranju izložbe, koja se sastoji od preko 40 fotografija iz velikog broja filmova i predstava u kojima je Glogovac ostvario svoje najznačajnije uloge, o njegovom opusu razgovaraće Grlić i Medić.

-Na neki način sam zahvalan ovom svom poslu, jer mnogo toga mogu da saznam kroz njega, mnogo puta sam dušu nahranio samo čitajući ta dela, a onda i igrajući ih uspeo sam da proživim i neke tuđe sudbine, da bolje shvatim druge ljude. Gluma je škola duše - izjavio je svojevremeno Glogovac.

Grlić će nakon razgovora potpisivati svoju knjigu "Neispričane priče" koja će se prodavati sa popustom od 15 posto.

Besplatne ulaznice za razgovor i projekciju filma preuzimaju se na blagajni Dvorane Kulturnog centra Beograda, radnim danom od 16 do 21 sat, zaključno sa četvrtkom, 20. decembra.