Okupljaju se glumci kultne "Audicije", turneja kreće na jesen

Autor:

10.05.2017 10:58

Foto:

Foto:



Kultna predstava bivše Jugoslavije, poznata pod nazivom "Audicija", koja je izvedena preko 3.000 puta i koju je gledalo više od dva i po miliona gledalaca na jesen će se ponovo igrati.

Sedam glumaca koji igraju devet likova počeće turneju iz Sarajeva, grada u kojem je sve počelo, prenosi Klix.ba

Svi glumci koje smo gledali pre više od trideset godina glumiće i sada - Admir Glamočak, Senad Bašić, Emir Hadžihafizbegović, Saša Petrović, Mladen Nelević, Jasmin Geljo i Željko Ninčić.

Ova kultna predstava nastala je u decembru 1984. godine kao deo nastavnog procesa na Akademiji scenskih umetnosti u Sarajevu, a prvi put izvedena je na Otvorenoj sceni Obala.

Osamdesetih godina "Audicija" je imala ogromnu popularnost, a 1986. menadžer Raka Đokić organizovao je veliku jugoslovensku turneju i pomogao da postane televizijsko čudo.

"Audicija" je izvedena više stotina puta, a ostalo je zabeleženo da su u Beogradu, u Sava Centru, redovi za kupovinu karata bili dugi nekoliko stotina metara. Predstava i danas drži mnoge rekorde po posećenosti, pa je tako u zagrebačkom Lisinskom za 11 dana rasprodato čak 33 predstave što do dan danas nikome nije uspelo. U sklopu jugoslovenske turneje ova predstava igrala je 50 puta u beogradskom Domu Sindakata gde se svaki put tražila karta više. Punila je dvorane širom bivše Jugoslavije, a pregledalo je više od dva i po miliona gledalaca.

Komentari. (0)

Loading