Muzički vremeplov Frana Lasića u Domu omladine: "Zagrljeni" i drugi hitovi u novom aranžmanu

Autor:

17.12.2017 12:00

Foto:

Foto:



Frano Lasić će 18. decembra u Domu omladine uz pratnju dalmatinske klape "Smrika" održati koncert, i uvesti publiku u svojevrsni muzički vremepolov.

Frano i Milena Lasić: Kako smo u London doneli sunce

U najavi koncerta navodi se da koncert počinje pesmama iz perioda 50-ih godina, pa godinu po godinu do današnjih dana.

- Ideja je bila da se napravi vremeplov. Izabrali smo hitove od 50-ih godina do današnjih dana, i obradili ih u klapskom aranžmanu - rekao je Frano lasić u Novom danu.

- To se ne radi često, ali uvek kažem da je ljudski glas instrument za sebe, i ako se može napraviti ugođaj da se uz dobru klapu napravi izvođenje hitova koje smo svi slušali, a retko se čuju na radiju, onda to dosta dobro zvuči.

Koncert u Domu omladine se održava u Velikoj dvorani, a Lasić kaže da ona nije "prevelika".

- Bilo bi najbolje kada bi se radilo po pozorištima, ovo nije koncert za velike prostore. Morate imati kontakt sa publikom. Kao što je Arsen Dedić rekao 'Volim raditi koncerte gde mogu ljidima videti oči'. Bolje se osećam u intimnom prostoru.

Lasić je rekao da će na koncertu izvesti poznate hitove "Volim te budalo mala" i "Zagrljeni", ali u klapskom aranžmanu.

On je u gostovanju na N1 govorio i o svojoj glumačkoj i muzičkoj karijeri koje su se od 80-ih godina paralelno razvijale.

- Meni je možda u to vreme bilo teško da radim dva posla istovremeno, puno sam snimao filmova, a organizacija koncerta je zahtevala dosta odricanja i vremena, i bilo je neizvodivo da radim i jedno i drugo, pa sam zapustio tada muzičku karijeru, ail evo, vratio sam joj se - rekao je Lasić.

Maja Gašić

Autor