Stefan Živojinović: Strast prema kulinarstvu nasledio od mame Brene i tate Bobe

Pošto je kulinarstvo zavoleo još u ranom detinjstvu gledajući roditelje Lepu Brenu i Bobu Živojinovića kako spremaju hranu, za mladog pevača Stefana Živojinovića nema velikih gastronomskih tajni, a leti se najbrže rashladi i podigne raspoloženje uz pomoć koktela

Kad dođu vreli, sparni letnji dani, pevač Stefan Živojinović (27) voli da se rashladi uz pomoć koktela. Kao mlađi pio je bezalkoholne, ali s vremenom se okrenuo alkoholnim, posebno onim koji sadrže nanu i limetu.


– Leti mi prijaju dobar mohito, kajpirinja, kajpiroska ili nešto slično. Najlepše koktele probao sam nedavno na Baliju. Mohito sa kokosovom vodom bio je posebno zanimljiv. Najbolji sam pio u jednom od njihovih barova na plaži.

Osim koktela, na Baliju mu se svidela i lokalna kuhinja. Posetio je i restoran u kome obožava da obeduje Mik Džeger. Jeo je i njegov omiljeni specijalitet – patku, koju prvo skuvaju, pa isprže u ulju i potom posluže uz obilje blago ljutih preliva, barenim pirinčem i ljutkastim povrćem.

– Indonežanska jela su interesantna, sa tropskim začinima koji su istovremeno i sveži i ljuti. Na putovanjima najradije konzumiram ono što se tamo nudi. Nedavno smo porodično obišli Vijetnam, Singapur, Tajland, Bali, Australiju, Novi Zeland i Bora Boru i svuda smo birali samo lokalnu hranu. Sve kuhinje imaju neku sličnu nit, a opet, svaka je posebna. Ipak, najviše mi se svidela tajlandska, izuzetno je ukusna, veoma volim njihov crveni, žuti i zeleni kari i nudle, baš kao i kineski dim sum, knedlice koje mogu da budu slane ili slatke, a prave se na pari.

Kulinarsku strast otkrio je kao veoma mlad pored roditelja Brene i Bobe.

– Gledao sam šta oni rade. Davali su mi zadatke, koje sam ispunjavao s velikim zadovoljstvom: seckao sam, prao i pripremao namirnice za kuvanje. Kad sam otišao na studije u Ameriku, imao sam prilike da maksimalno razvijem kuvarske sposobnosti. I uživao sam u tome, baš kao i u istraživanju raznih ukusa.

Nastavak teksta na sledećoj strani…

PAGE    1   /   2   /   3
Autor: Gloria magazin/Tanja Nikolić
Foto: Dalibor Danilović (copyright by Gloria)
Podelite sa prijateljima:
Tagovi