Sofija Juričan: Lazanja prelivena preterivanjem


Pošto se još u mladosti zaljubila u Džejmija Olivera i od bake dobila rukom ispisan kuvar, glumica Sofija Juričan imala je sve preduslove da stasa u ozbiljnog kulinara čiji poziv na italijanski specijalitet mnogi očekuju s nestrpljenjem

Tri osnovna pravila lepote Sofije Juričan

Glumica Ateljea 212 Sofija Juričan (37), koju poslednjih meseci gledamo u ulozi Vanje Bakić u seriji “Istine i laži”, još kao dete zavolela je kulinarstvo, u srednjoj školi zaljubila se u Džejmija Olivera, a sada se ponekad dopisuje sa zvezdom kanala 24Kitchen i bivšom manekenkom Lorejn Paskal.

U našoj kući uvek se dobro kuvalo i spremalo, domaća jela na kašiku sa mesom i obavezno zimnica sa sve salatama, sokovima i pekmezima. Volela sam da jedem sve i mislim da sam zbog toga zdrava. Ne pamtim kada sam imala temperaturu. Obožavala sam da pomažem mami i baki u kuhinji i s vremenom sam naučila sve sama da pravim. U srednjoj školi očarao me je Džejmi Oliver. Zaljubila sam se u njega. Kada mi je mama za jednu novu godinu dala novac da kupim sebi nešto lepo, ja sam izabrala njegovu knjigu i kasetu. Pratim kanal 24Kitchen, mogla bih da ga gledam ceo dan. Poslednjih godina najviše mi se dopada stil kuvanja Lorejn Paskal. Tako je kulturna i fina. Kreativna je i kod nje sve može. Jednom sam prokomentarisala nešto što je postavila na svoj instagram stori i odgovorila mi je. Posle smo još nekoliko puta razmenile prepisku.

ŠVEDSKI STO NA SRPSKI NAČIN

Iako je odrasla na tradicionalnoj srpskoj kuhinji, svoj jelovnik je obogatila jelima karakterističnim za druge meridijane i paralele.

Pre desetak godina počela sam da se zanimam za hrono ishranu i otkrivam nove recepte sa sastojcima koji nisu svojstveni našem podneblju. Zavolela sam tako crne hlebove sa semenkama, integralni pirinač, kinou, čija semenke, alge, kus kus. Počela sam da jedem ribu i plodove mora umesto mesa. Dosta sam i putovala i upoznala se sa drugim gastronomskim tradicijama. Naročito mi se dopala libanska kuhinja, pre svega humus i falafel. Tokom boravka u Meksiku, gde mi je lokalna hrana bila malo teška, probala sam mnogo argentinskih specijaliteta. Svideli su mi se jer su mahom bazirani na krompiru, koji obožavam, i kvalitetnom mesu.

Nastavak teksta pročitajte na sledećoj strani

PAGE    1   /   2   /   3
Autor: Gloria magazin/ Mirjana Tasovac
Foto: Gloria magazin/ Jelena Jovanov
Podelite sa prijateljima:
Tagovi