Restoranska oaza japanske kuhinje na Jadranu

Kako biste uživali u japanskoj kuhinji, ne trebate nužno otputovati u Japan. Trebate se samo uputite na jedan od najsunčanijih jadranskih otoka – otok Lošinj.

Posjet Lošinju, jednom od najljepših hrvatskih otoka, predstavlja posebno putovanje za sva osjetila. Od miomirisa bilja u morskom zraku, više od 2600 sunčanih sati pa do tišine mirnih uvala, otok Lošinj čuva te nesebično dijeli sve svoje čari s mnogobrojnim turistima koji pristižu na hrvatski otok vitalnosti.


Ako krenete šetnjom od centra Malog Lošinja, najvećeg grada na otoku Lošinju, do otočke uvale Čikat, vidjet ćete kako se putem savršeno isprepliću zelena i plava boja. Put će vas ubrzo dovesti do hotela Bellevue koji se veličanstveno izdiže među krošnjama stoljetne borove šume. Bellevue je prvi 5* hotel na otoku Lošinju, a zbog njegove ponude i razine usluge, gosti ga redovito svrstavaju u sam vrh hotelske ponude na Jadranu, ali i u Hrvatskoj.

U prekrasnom i prozračnom Bellevueu od prošloga ljeta nalazi se prava restoranska oaza japanske kuhinje. Riječ je o restoranu Matsunoki, trenutno jedinom fuzijskom japanskom restoranu na hrvatskim otocima. Matsunoki u prijevodu s japanskog znači bor, a upravo borova šuma okružuje hotel Bellevue u kojem je smješten restoran.

Jelima poput nigiri, maki ili chirashi sushija, beef teriyakija i crumblea od sezama ovaj japanski restoran oduševljava sve istinske zaljubljenike u japansku kuhinju. Uz to, Matsunoki ima i zavidnu kartu japanskih whiskija. U ponudi ćete naći whiskije, kao što su Nikka Taketsuru, The Yamazaki, Hakushu i Hibiki, te raznoliku ponudu sake rakija i vina, čiji se okusi kreću od mirnih i pjenušavih do onih kompleksnijih i dugotrajnijeg okusa.

Air Serbia od lipnja ove godine ima novu direktnu zračnu liniju od Beograda do zračne luke Rijeka na otoku Krku. Putovanje avionom traje svega 80 minuta, a cijene avionskih karata kreću se od 155 eura. Ne morate brinuti kako stići od aerodroma na Krku do hotela jer za goste svojih hotela brend Lošinj Hotels & Villas organizira povratni transfer.

Iskoristite Best Available Rate ponudu i rezervirajte odmor na otoku Lošinju u Hrvatskoj. Detalje ponude i rezervacije provjerite na losinj-hotels.com.

www.losinj-hotels.com  T: +385 (0)51 661 101  E-mail: [email protected]

Autor: Gloria.rs
Foto: Promo
Podelite sa prijateljima:
Tagovi