Milan Živadinović: Sendvič sa šunkom i parfemom


VOĆE ZA SNAGU

Kao sportista, čitavog života se hranio zdravo.

Kad se bavite sportom, podrazumeva se da pripadate “sendvič društvu”. U inostranstvu nema mamine hrane, živite sami i kad dođete u stan, šta ćete drugo da napravite nego sendvič. Dok se vraćate sa treninga, kupite kifle, pršutu i sir, i to vam je obrok. To su moje momačke navike koje sam zadržao do danas. Da sam ih promenio, mislim da bi me kaznio Bog i da ne bih doživeo ove godine koje imam. Nikad nisam neumereno krkao i lokao, uvek sam se ponašao kao pripadnik radničke klase. Smetala mi je začinjena hrana. Oduvek jedem mnogo voća, što nije karakteristično za Srbe, a ne znam zašto kad je naša zemlja bogata njime. Voće je osnov zdrave ishrane. Svakog dana ga konzumiram i najčešće ga dajem unuku Lazaru. On pak najviše voli kašu koju mu sprema baba.

Budući da je džentlmen starog kova, kome je važnije da bude namirisan nego sit, od supruge nikad nije tražio da mu kuva.

Ne treba ona meni da sprema hranu, spremam ja njoj. Doduše, ono što znam: sendviče i klopu na čačkalicu. Ženu ne treba zatvoriti u kuhinju ili od nje napraviti kućnu pomoćnicu. Pogotovo danas kad postoje uslovi za to – konstatuje Milan Živadinović.

PAGE    1   /   2   /   3
Autor: Gloria magazin/ Jelena Milinčić
Foto: Gloria magazin/ Dalibor Danilović/ Guliver, Getty images
Podelite sa prijateljima:
Tagovi