Ljubinka Klarić: Jedem samo da bih preživela


Glumica Ljubinka Klarić kaže da nije hedonista, hrana joj ne pričinjava zadovoljstvo i najviše bi joj odgovaralo kada bi obroke zamenila kapsulama, a paradajz je prvi put probala u četrnaestoj godini

Glumica Ljubinka Klarić (41) izuzetno vitku liniju ima zahvaljujući tome što ne uživa baš previše u hrani. Priznaje da jede da bi živela, onoliko koliko joj je neophodno, a mnoge namirnice su na njenom meniju samo iz razloga što su zdrave i korisne.

– Iskreno, nisam baš veliki ljubitelj povrća, ali ono je obavezno u mom tanjiru. Zbog desetogodišnjeg sina Koste svakodnevno kuvam, i to domaća jela, na kašiku, poput kupusa, blitve, pasulja, sve ono na čemu sam i ja odrasla. Drago mi je što se on navikao na to jer u današnje vreme mnogo je brze hrane koja je vrlo ukusna, a uopšte nije zdrava.

Ljubinka je godinama živela u Americi i imala je prilike da “na licu mesta”, gde je brza hrana izmišljena, proba gotovo sve što pod nju potpada, i sada sinu dozvoljava samo milkšejk. U Los Anđelesu snabdevala se isključivo u radnjama specijalizovanim za organske proizvode.

– Čim sam stigla, rekli su mi da u hipermarketima kupujem jedino hemiju za kuću, i to sam zaista i radila. A u prodavnicama organske hrane možete pazariti sve moguće vrste žitarica, voća i povrća tokom čitave godine, od najegzotičnijih koje potiču iz Meksika do domaćih. Uz takav izbor, trudila sam se da pravim neka naša domaća jela, pa sam jednom dugo tragala za kiselim kupusom jer sam odlučila da u avgustu skuvam sarmu. Pronašla sam ga u teglama u jednoj bosanskoj radnji, na radost mojih prijatelja. To bi sve naše ljude obradovalo kad dođu kod mene na ručak.

Nastavak teksta pročitajte na sledećoj strani…

PAGE    1   /   2   /   3
Autor: Gloria magazin/Tanja Nikolić
Foto: Jelena Jovanov, StockFood
Podelite sa prijateljima:
Tagovi