Jagnjeći kotleti u pikantnom sosu


Ako ste ljubitelj začina i sočne jagnjetine, ovo je pravi recept za vas!

Namirnice: 1 kg janjećih kotleta u komadu, 1 kašičica mlevene slatke paprike, prstohvat mlevenog kima, 1 kašičica biljnog začina, biber, so, 3-4 kašike maslinovog ulja, 3 kašike pinjola, 2 kašike iseckanog lišća korijandera, 1/2 kašike nasjeckanog lišća korijandera

Sos: prstohvat semenki komorača, prstohvat kima, 2 kašičice koncetrata od paradajza, 1 kašičica meda, 1/2 kašičice mlevenog čilija, 1 kašika iseckanog lišća korijandera, narendana kora 1 limuna, sok od 1 limuna, 70 ml maslinovog ulja, malo vode
Priprema: Pomešati mleveni kim, mlevenu crvenu papriku, biljni začin, so i biber i dobro izmešati. Smesu utrljati u meso, pa na zagrejanom ulju, u dubljoj posudi, prepeći kratko sa svih strana. Meso staviti u pleh za pečenje obložen papirom i peći u rerni prethodno zagrejanoj na 200°C, otprilike 15 minuta. Zatim, izvaditi i ostaviti da odstoji 5 minuta. Pinjole prepeći u tiganju. Meso iseći na kotlete, i vratiti u pleh. Peći dok meso ne bude pečeno (do 20 minuta). Sastojke za sos pomešati, staviti u blender i dobro usitniti. Jagnjeće kotlete služiti prelivene dobijenim sosom, posute pinjolama i isecaknim lišćem korijandera.

 

Autor: Gloria.rs
Foto: Guliver/Thinkstock
Podelite sa prijateljima:
Tagovi