Gordana Stijačić: Slatkiši su iz raja izašli

ŠTREBERKA DO KRAJA

Kad kuva, pravi je štreber, iako joj je želja da bude veći kreativac. Nada se da će to doći s godinama.


– Čak i kad spremam neka jela koja znam napamet, uvek gledam u svesku. Nažalost, nisam još došla do tog nivoa umeća da se igram s hranom. Čula sam od mnogih da mogu da predvide kakav će biti ukus nečega kad dodaju namirnice koje nisu predviđene receptom. Deluju mi poput modnih kreatora koji nepogrešivo slažu boje. Divim se takvim osobama i nadam se da ću jednog dana biti poput njih, umešna i uspešna s kombinovanjem raznih sastojaka.

S obzirom na to da često boravi u prirodi s planinarima, rado se ponudi da pripremi obrok, od doručka do nečeg što se dugo krčka u kotliću, najčešće pasulja. U želji da ugodi drugima, ume i u cugu da napravi tri ili četiri stotine palačinki.

– Zahvaljujući odlascima u prirodu probala sam i neka pomalo zaboravljena jela, poput salate od maslačka ili sremuša. Na izletima beremo i borovnice, maline i drugo voće, a to je idealna prilika i da otkrijem nešto novo. Počela je i sezona zimnice, a najviše volim kad s mamom spremam mleveni paradajz i džem od kajsija. Ona je u tome nenadmašna. Ostavlja i kisele krastavčiće, turšiju, papriku, ajvar. I sve je zaista vrlo ukusno – iskrena je Gordana.

PAGE    1   /   2   /   3
Autor: Gloria magazin/Tanja Nikolić
Foto: Jelena Jovanov
Podelite sa prijateljima:
Tagovi