Gordana Stijačić: Slatkiši su iz raja izašli


Premda ima vitku liniju kao maturantkinja, prezenterka vremenske prognoze na RTS-u Gordana Stijačić često i strasno u sitne sate uživa u poslasticama, a spremna je da svom muškarcu pravi gozbe koje se dugo pamte

Iako deluje kao devojčica koja bi radije igrala lastiš s drugaricama u komšiluku nego kao kuvarica koja autoritativno barata varjačom, nožem i posuđem, prezenterka vremenske prognoze na RTS-u Gordana Stijačić (42) ima više od dve decenije kulinarskog staža. U tom vremenskom periodu uspela je da stekne zvanje majstora, kao i rutinu zahvaljujući kojoj kao od šale sprema ukusne obroke za svoje klince, kćerku Milicu i sina Mihajla.

– Volela bih da naučim kako se spremaju stara, tradicionalna jela na kojima smo mi odrasli. U mojoj kući su često na stolu punjene paprike i tikvice, pasulj, razne pite. Supe i čorbe s dosta povrća su obavezne, a pošto deca veoma vole italijanske paste, prilično sam se izveštila u njihovoj pripremi. Lagane su, brzo se prave, a još brže pojedu.

Uprkos tome što godinama to pokušava, i zna za njihov štetan uticaj, slatkiše ne može da izbaci iz svog jelovnika.

– Ponekad imam napade gladi koje može da utoli samo nešto slatko. To se obično dešava posle ponoći i tada ono što sam negde sakrila za decu ili goste najčešće završi u mom stomaku. I kćerka i sin su povukli na mene kad su u pitanju slatke navike, a pošto velike količine šećera nisu zdrave, u poslednje vreme trudim se da beli šećer zamenim boljim varijantama. Jedna od omiljenih poslastica nam je smuti od smrznutog voća, u koji stavljam višnje ili jagode i banane. Liči na pravi sladoled i svima se dopada, a mnogo je zdraviji od industrijskog.

Nastavak teksta na sledećoj strani…

PAGE    1   /   2   /   3
Autor: Gloria magazin/Tanja Nikolić
Foto: Jelena Jovanov
Podelite sa prijateljima:
Tagovi