Gastro avanture grupe Bella Technika: Recepti za sirovi zen


PIJAČNA AVANTURA

Miki je za velike praznike šef kuhinje koji pravi sve, od predjela do deserta.

– Redovno okupljam porodicu za Uskrs i Božić, dok ostalim danima kuvam samo kad sam inspirisan i kad imam dovoljno vremena. To mi predstavlja zadovoljstvo, dopada mi se zen momenat koji kuvanje nosi sa sobom. Mogu da napravim paralelu sa spremanjem hrane i muzikom, gde vi od nečeg sirovog stvarate dodatnu vrednost. Jedino što ne volim, ni u jednom ni u drugom, jesu pripremne radnje.

A Katarina istinski uživa u svemu, od detaljnog planiranja jela do raspremanja kuhinje nakon obedovanja.

– Obožavam da posećujem pijacu i da pazarim kod svojih prodavaca, da razgovaram sa njima, da natenane biram namirnice koje ću kod kuće seckati i slagati u pleh. Najviše volim da se bavim velikim komadima mesa, koje dugo mariniram.

Bambi kategorički odbija šetnju među tezgama.

– Ne idem na pijacu. Svestan sam da je to što izgovaram jeres i da o tome možda ne treba pričati javno. Svi vole Kalenić, a meni je tamo gužva, nemam gde da se parkiram. Bio sam nekoliko puta i ne snalazim se, ne prija mi pijačni metež – objašnjava Bojan i dodaje kako sa suprugom radije obilazi beogradske restorane: – Sada, u ovim godinama, najčešće jedem hranu koja mi ne opterećuje želudac. Ako imam potrebu za nečim snažnijim, gledam da na to što pre zaboravim. I uspeva mi u poslednje vreme. Ljubitelj sam laganih kuhinja, onih koje, našim jezikom rečeno, nisu zimske, već su bazirane na svežim namirnicama posle čije konzumacije se dobro osećam. A ono što stvarno želim da jedem, to je druga priča. Kad u nekom restoranu sedim sa svojim društvom, onda mi i nije toliko bitno šta je na stolu.

Aludirajući na muziku, a ne na velike kuhinjske aparate, naziv benda smislio je Bambi, koji u svom domu najviše koristi frižider. U njemu uvek mora da ima belo vino, dok njegovi prijatelji iz benda više preferiraju rakiju.

– To je uređaj koji se u svakoj kući najviše upotrebljava. Mislim da je broj otvaranja vrata na frižideru veći od broja otvaranja sobnih ili bilo kojih drugih vrata. Ne provodim mnogo vremena u kuhinji. Sve što ima veze sa mnom kao arhitektom ne volim previše jer prepoznajem sebe u tome, a to me nervira. Svoju kuhinju sam sam projektovao, i ona me nervira.

Nastavak teksta pročitajte na sledećoj strani…

PAGE    1   /   2   /   3
Autor: Gloria magazin/Jelena Milinčić
Foto: Dalibor Danilović
Podelite sa prijateljima:
Tagovi