Gastro avanture grupe Bella Technika: Recepti za sirovi zen

Iako su različitih kulinarskih afiniteta, članove grupe Bella Technika, Katarinu Jovanović, Bojana Dropca Bambija i Milorada-Mikija Ristića, spajaju dve navike: nikada ne piju i ne jedu pre i za vreme koncerata i u frižideru uvek moraju da imaju kvalitetno vino i rakiju

Kada se nekadašnjim članovima kultnog beogradskog sastava Darkwood Dub Bojanu Dropcu Bambiju i Miloradu-Mikiju Ristiću priključila operska pevačica Katarina Jovanović, nastao je bend Bella Technika. Godina im je trebala da “skuvaju” album Section, koji je za samo dva meseca osvojio domaću elektronsku scenu nudeći joj nešto sveže i drugačije. I dok se savršeno slažu u studiju i na bini, njihove kulinarske navike i životni stilovi su različiti. Katarina kuva svakog dana, Miki povremeno posećuje mesto gde mu borave šporet i frižider, a Bojan retko zalazi u kuhinju koju je, kao arhitekta, sam projektovao.


– Kuvanje je ozbiljna akcija koja zahteva vreme i energiju i zato mislim da vam niko ko se istinski bavi hranom neće reći da voli da sprema samo za sebe. Poznajem neke starije ljude koji poseduju francuske posudice za rernu namenjene jednoj osobi. Toga sve ređe ima. Za mene je priprema obroka poduhvat u kome uživam, pri čemu mi je poseban užitak da gostim porodicu i prijatelje. To se često pretvori u preterivanje u jelu i piću, što nije dobro jer smo u godinama kada bi ipak trebalo da vodimo računa o tome šta jedemo – kaže Katarina.

Nastavak teksta pročitajte na sledećoj strani…

PAGE    1   /   2   /   3
Autor: Gloria magazin/Jelena Milinčić
Foto: Dalibor Danilović
Podelite sa prijateljima:
Tagovi