Elizabeta Đorevska: Ručak u ponoć


ŠKOLJKA KAO JAJE

S godinama je postala spremna da se susreće s novim gastronomskim iskustvima. Kao tinejdžerka je boravila u Americi i odbila je da proba bele gusenice koje su joj poslužili u jednom havajskom restoranu u San Francisku.

Sad bih pristala iz radoznalosti. Jedna od najčudnijih stvari koje sam okusila jeste školjka jaje, koja izgleda kao kamenica, a meso joj je baš poput žumanceta i belanceta. Nedavno su mi se u tanjiru prvi put našli i pečeni cvrčci, koji su vrlo sitni, nešto su veći od semenki suncokreta. U Maroku, gde smo snimali film, s Dubravkom Jovanovićem otišla sam u jedan lokalni bircuz gde su pred nas izneli neku ribu kojoj čak nisu bile skinute ni krljušti. Samo su je provukli kroz vodu i bacili na vatru, a meso smo, kad smo je otvorili napola, skidali komadićima hleba. Bila je vrlo zanimljivog ukusa.

5 omiljenih slatkiša
– Lava kolač sa čokoladom
– Čokolada sa celim lešnicima
– Noiset čokolada
– Čoko kocke sa više vrsta čokolade
– Milka torta sa tri vrste čokolade

PAGE    1   /   2   /   3
Autor: Gloria magazin/ Tanja Nikolić
Foto: Gloria magazin/ Dalibor Danilović
Podelite sa prijateljima:
Tagovi