Elizabeta Đorevska: Ručak u ponoć

Kako nikada ne jede pre izlaska na pozorišnu scenu, glumica Elizabeta Đorevska kasno noću, po povratku kući, započinje gozbu u kojoj posebno mesto zauzimaju slanina i crna čokolada


Uprkos izuzetno vitkoj liniji, glumica Elizabeta Đorevska (59) obožava da jede i na njenom meniju nalazi se sve osim škembića, jedino oni joj ne prijaju, mada je dva puta pokušavala da ih “savlada”. Najveći problem predstavljaju joj slatkiši, njima apsolutno ne može da odoli, zato ih najređe i pravi.

Želja za slatkim najčešće mi se javlja noću, kad se vratim iz pozorišta. Na završetku dana, kad sve utihne i smiri se, bacam se na poslastice, ali, nažalost, ne samo na njih. Ako uveče igram predstavu, onda tokom dana samo doručkujem negde oko podneva, jer ne mogu da izađem na scenu punog stomaka, bila bih usporena i troma, posebno zbog toga što imam nizak pritisak. Zato sve nadoknadim kad dođem kući, tada usledi prava gozba koja uključuje i supu ili čorbu, kao i desert.

Pošto najviše voli čokolade, i to poslednjih godina mahom crne, prijatelji i poznanici joj na premijere donose njih umesto cveća.

Moja mama bude tužna kad vidi da nisam dobila nijedan buket posle premijere, ali onda je tešim da mi je torba puna omiljenog slatkiša. Čokoladi jednostavno ne mogu da odolim. Kao mlađa volela sam mlečnu, a sad mi baš prija crna, mislim da se u njoj najbolje oseti punoća ukusa. I nikad je ne žvaćem, samo pustim da se topi u ustima.

Nastavak teksta pročitajte na sledećoj strani…

PAGE    1   /   2   /   3
Autor: Gloria magazin/ Tanja Nikolić
Foto: Gloria magazin/ Dalibor Danilović
Podelite sa prijateljima:
Tagovi