Brajan Rašić: Na večeri sa Eltonom Džonom, Kitom Ričardsom i Flojdima


Iako je probao pitu Kita Ričardsa, u hangaru delio obrok s članovima benda Pink flojd i jeo fensi hranu na zabavi kod Eltona Džona, poznati muzički fotograf Brajan Rašić uverava kako se najslađe klopa na Dorćolu, posebno ako su na jelovniku čorbast pasulj i domaća supa

Iako je ručao sa članovima grupe Pink flojd i Eltonom Džonom, probao pitu koju pravi njemu omiljeni član Rolingstonsa Kit Ričards, za svetski poznatog muzičkog fotografa Brajana Rašića (65) ništa ne može da se meri sa ukusima nedeljnog ručka na Dorćolu. Dugo je i u svom domu u Londonu, gde živi više od četiri decenije, insistirao na zajedničkom obroku – makar jednom nedeljno, zbog čega ga je supruga Branislava prozvala despotom. Taj mali ritual imali su sve donedavno, dok kćerke Milena i Jovana Lola nisu porasle. A od prošle jeseni, otkad mnogo manje radi, vodi računa o zdravlju i mnogo pažljivije bira jelovnik.

– Roditelji su mi bili Sremci i odrastao sam na toj kuhinji za koju bi neki rekli da nije zdrava. Možda i nije, ali je ukusna. Šalu na stranu, naravno da joj ni u zdravstvenom pogledu ništa ne fali. Osim u našoj kući u Skenderbegovoj 13, nedeljni ručkovi bili su obavezni i kod bake u Sremskoj Mitrovici. Pamtim veliko dvorište, sto sa belim stolnjakom, veknom hleba od dve kile, ali onog pravog, domaćeg, žutom supom, rinflajšem, sarmom, pečenjem, tortom, najčešće reformom ili helen, kao i krempitama koje je majstorski pravila moja tetka. Kasnije sam bio u prilici da jedem sa najvećim bendovima na planeti, a oni se, bogami, dobro hrane i jednako dobro vode računa o saradnicima, pa uvek imamo minimum tri glavna obroka, salate, sveže voće, slatkiše, posebne specijalitete za vegetarijance.

Šta je jeo na večeri kod Eltona Džona, a kakvu pitu sprema Kit Ričards, pročitajte na sledećoj strani…

PAGE    1   /   2   /   3
Autor: Gloria magazin/Zorica Zarić
Foto: Jelena Jovanov
Podelite sa prijateljima:
Tagovi