Italijanka Sofija Loren, prva je glumica van engleskog govornog područja koja je za svoju glumu dobila najprestižniju filmsku nagradu - Oskar. Iako je sa 15 godina ispala u izboru za mis, to nije naškodilo njenom samopouzdanju i već nekoliko godina kasnije počela je da glumi, a svojom lepotom zasenila je ceo svet.

Pročitajte i Recept Sofije Loren za uklanjanje podočnjaka je jeftin i lak!

Pored borbe za profesionalno osamostaljenje, vodila je životne bitke od najranijih dana. Odgajana u siromaštvu, za dlaku izbegavši smrt u ratu, Sofija je primer jake žene, čija snaga proističe iz ogromnog iskustva.

- Moja životna filozofija uvek se bazirala na jednostavnoj ideji da je bolje istraživati život i praviti greške, nego igrati na sigurno i rizikovati uopšte - izjavila je jednom prilikom, a u nastavku možete pročitati njene citate koji se mogu nazvati Malom zbirkom Sofijinih mudrosti ili Praktični saveti za ženu svakog doba.

Pročitajte i U njenom životu sve je bilo savršeno osim jednog detalja: Zbog čega se kaje prelepa Sofija Loren?

Netflix / The Hollywood ArchiveArhiva: Hollywood Archive

 

- Ne postoji fontana mladosti: ona se nalazi u vašem umu, vašim talentima, kreativnosti koju unosite u sopstveni život i život onih koje volite,

- Disciplina je jedan od najboljih načina na koji možete da pristupite životu,

- Ništa ne čini ženu lepšom od njenog ličnog doživljaja sebe da je lepa,

- Samopouzdanje se može videti u vašim očima i neizsotavno je ukoliko stremite ka uspehu u životu,

- Ako niste plakali, vaše oči ne mogu biti lepe,

I za kraj, jedna od njenih najpoznatijih

- Sve što vidite dugujem špagetima.

Pročitajte i Sofija Loren u novoj ulozi - Ikona Holivuda vraća se u velikom stilu!

Tako da, volite svoje obline, ne brojite kalorije već počnite sa spremanjem Sofijinog doručka, a nadamo se da će vam recept koji sledi pored apetita otvoriti i um za ideje koje je isticala ova filmska ikona.

Sofijin doručak za dvoje - RECEPT:

Sir Halloumi ─ 600 g.
Salata mešavina kukuruz, blitva, mladi spanać ─ 150 gr
Pinjoli ─ 2 kašike

PRELIV

Ulje semenki grožđa ─ 4 kašike
Balzamiko sa smokvama ─ 1 kašičica
Bagremov med ─ 1 kašičica
Limunov sok ─ 1,5 kašičice.

Pročitajte i Kulinarske avanture filmske dive: Slatkiš kome ne može da odoli čuvena Sofija Loren

PA Arhiva: PA Images profimedia

 

Isecite medaljone od sira debljine 2 cm i stavite ih na vrlo vruć pleh. Halloumi je jedinstveni sir: može se pržiti praktično bez ulja, nikada se neće zalepiti za tiganj. Nije bitno da li malo zagori. Od ovoga ionako neće biti gorak.

Zamesite mešavinu lišća salate od kukuruza, blitve i mladog spanaća, pospite na dva prostrana tanjira zajedno sa pinjolima prženim u tiganju.

Za preliv: pomešajte ulje grožđa, balzamiko, limunov sok i med. Sve dobro protresite, na primer, u staklenu teglu sa čvrstim poklopcem.

Prženi sir stavljamo na zeleniš i obilno prelijemo slatko-kiselim prelivom. Prijatno!

Komentari (0)

Loading