Slatkiš na njen način - Ana Ivanović ovako pravi omiljeni porodični dezert

Autor:

08.02.2021 12:00

Foto:

Foto:



Kao nekadašnja profesionalna sportistkinja, a danas supruga i majka dvoje mališana, Ana Ivanović veliku pažnju poklanja načinu ishrane. Slavna teniserka trudi se da joj obroci budu dobro izbalansirani i što zdraviji. Pored ostalog, to podrazumeva izbegavanje industrijskih proizvoda i uživanje u homemade specijalitetima. (Pročitaj: Katarina Bajec nije pristalica strogih dijeta, a vitku liniju duguje ovome)

Jedan od omiljenih recepata u kući porodice Švajnštajger je jednostavan dezert na bazi voća koji je kaloričan, ali ujedno zdrav. Za pripremu su dovoljna samo tri sastojka i samo nekoliko minuta. Poznato je da Ana veoma vodi računa o tome šta jede, pa samim tim i pažljivo bira namirnice od kojih priprema jela.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ana Ivanović (@anaivanovic)

Ukoliko ste ljubitelji banana, onda ćete ovaj recept za preukusne slatke zalogaje već danas isprobati. Još bolje je to što verovatno već sada u kući imate sve neophodne sastojke.

- Jedan od mojih zdravih zalogaja - napisala je Ana pored fotografije koju je objavila na svom "Instagram" profilu, a onda otkrila i kako priprema ovu poslasticu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ana Ivanović (@anaivanovic)

Sastojci:
banane (količina zavisi od broja osoba)
kikiriki puter
crna čokolada

Priprema:
Oljuštite bananu i isecite je na kolutove. Uzmite po dva kolutića i spojite ih pomoću kikiriki puter. Ovako spremljen zalogaj uronite u prethodno istopljenu crnu čokoladu. Slatkiš stavite u zamrzivač na oko dva sata, a zatim izvadite neposredno pre služenja.

Ukoliko želite dodatno da obogatite recept, preko kikiriki putera možete staviti sloj iseckanih pečenih lešnika. Uživajte u neodoljivoj poslastici, ali ipak imajte u vidu da je prilično kalorična, pa količinu ograničite na razumnu meru. Prijatno! (Pročitaj: Zdrav i zasitan – Domaći sutlijaš sa čokoladom i bananama)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ana Ivanović (@anaivanovic)

Lana Dedić

Autor