Glumica Milena Živanović potpuno je promenila ssvoju ishranu od porođaja: Kada sam postala mama, kuhinju sam prilagodila bebi!

Autor:

14.11.2020 14:00

Foto:

Foto:



Od kada je rodila sina Tadiju, glumica Milena Živanović hranu sprema na zdrav način, pretežno kuva na pari, a od mame je naučila koji začin od prosečnog jela pravi delikates.

Glumica Milena Živanović (30) u potpunosti je promenila način ishrane od kada je u zajednici s producentom Ivanom Krstovićem dobila sina Tadiju. Sada pravi blaga jela, a kako je mališan krenuo sam da jede i rasipa hranu na sve strane, redovno mora da kreči zidove.

- Pre dve godine, kada sam postala mama, kuhinju sam prilagodila bebi. Kuvam na pari, sa malo začina, i obavezno jednom nedeljno spremam ribu. Zdravo se hranimo. Suprug Ivan je tužan zbog toga jer voli fast fud i jaču hranu, pa to priušti sebi kad ostane duže na poslu. Od starih navika sačuvali smo jedino ragu, koji pravimo za prijatelje, i to u vinu uz poštovanje pravila da ono bude isto koje ćemo kasnije piti uz njega. Krčka se šest-sedam sati, ali vredi truda. Vidim da je Tadija povukao na tatu, obožava pljeskavicu i pomfrit. Moju mamu, koja ga često čuva, uzme za ruku i vodi do špajza da joj pokaže krompir. To znači da je poželeo pomfrit na masti. Inače, počeo je sam da jede. Voli da “hrani” svoje igračkice u obliku u životinja, ali i žive kuce i mace koje ima kod baka i deka. Ume da se služi priborom, čak se i briše salvetom, ali to traje samo dok je gladan, a onda hrane ima svuda oko njega. Zidovi u kući, posebno onaj u kuhinji, izgledaju u skladu sa činjenicom da imamo malo dete. Zabavno mi je da se bavim krečenjem malih površina, a u poslednje vreme ni sama ne znam koliko puta sam to radila u kuhinji. Prvo je zid vinom isprskao jedan naš pijatelj, potom je Tadija nastavio da ga “sređuje”. Sada sam odlučila da sve to pustim. To je samo jedna faza u njegovom razvoju koja i mene uči strpljenju.

Pročitajte i: Da li je ovo najskuplja šolja kafe u Velikoj Britaniji: Neverovatna aroma opravdava cenu? 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Milena Zivanovic (@mi.zivanovic)

Vraćanje u formu!

Uz sina je Milena brzo povratila devojačku figuru.

- Sa detetom nemate ni pet minuta mira. U jednom trenutku su ti kilogrami koje sam dobila u trudnoći, mada ih i nije bilo mnogo, nestali. Takođe, pripremajući se za premijeru predstave “S druge strane jastuka” u Pozorištu na Terazijama, imali smo i po dve probe dnevno, pa sam se potpuno vratila u formu. Probe su me činile srećnijom, a čovek kada je srećan ne traži utehu u hrani. Uz Bajagine hitove čovek ne može a da ne bude srećan. Spremanje ove predstave bilo mi je jedan od najlepših procesa u životu.

U periodu vanrednog stanja pratila je onlajn časove joge.

- Osećam se mnogo bolje kada je praktikujem. Mislim da svako treba da odvoji makar pola sata dnevno za sebe i svoje telo. Čak sam i u trudnoći išla na jogu za trudnice. Jedva sam čekala da se vratim vežbama. Volela bih da mogu sebi da priuštim i treninge od dva sata, teretanu i saunu, ali nemam toliko vremena. Ovako treniram kod kuće dok Tadija spava. Radim i neke vežbe koje su atak na mišiće stomaka, traju desetak minuta i odlične su.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Milena Zivanovic (@mi.zivanovic)

Samo u jednoj predstavi na sceni morala je da konzumira hranu, a potrefilo se da je premijera bila u vreme kada je na mirise bila posebno osetljiva.

- Poslednja moja premijera pre nego sam se porodila bila je s komadom “Kralj Betajnove” u Jugoslovenskom dramskom pozorištu. Trebalo je da pojedem čak tri parčeta torte, a bila sam na početku trudnoće i imala mučnine. Rekla sam sebi: “Poješćeš to, Milena, kako znaš i umeš!” I to sam i učinila. Čula su mi tada bila jako izražena. Na probama i nastupima mogla sam tačno da osetim šta je ko od kolega tog dana jeo, da li je boravio u zadimljenom prostoru ili negde na svežem vazduhu. Čak mi je i voda imala ukus i znala sam da razlikujem kojeg je brenda. U to vreme sam se smejala na sve na svetu i nenormalno tamanila slatke palačinke. Preko puta zgrade u kojoj živim je palačinkarnica u kojoj sam ih svakodnevno naručivala. Čim bi mi čuli glas, pitali bi samo da li sa džemom ili sa kremom. Znala sam toliko da se zasmejem da nisam mogla ni da izgovorim šta hoću.

Pročitajte i: Skrivena strast glumice Nine Nešković: Slatki zalogaji u pola noći! 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Milena Zivanovic (@mi.zivanovic)

Kutijica s tajnom!

Svako njeno jelo sadrži poseban začin.

- Meni hrana nije samo hrana, ukus mi zavisi od toga s kim sam u društvu i kako se osećam, a ako sam u restoranu, i od osoblja. Volim da poznajem konobare i da je ambijent prijatan, da se osećam kao kod kuće. Na takvim mestima svako jelo mi je lepo. Pitala sam mamu jednom zašto je domaća kafa koju ona skuva najlepša na svetu, a ona mi je umesto odgovora ispričala priču o ženi koja bi svaki put kada bi nešto spremala otvorila jednu kuticiju, zahvatila nešto iz nje i dodala u to što je pravila. Ukućani su primetili da ona iz te kutije samo uzima, a nikada ništa ne dosipa. Kada je najradoznaliji među njima otvorio kutiju, video je da je prazna. U njoj je žena zapravo “držala” viziju svoje ljubavi i stoga je sve što je spremala uvek bilo savršeno. I ja sada u svojoj kuhinji imam jednu takvu kutiju. Stavim malo “začina” kada mi se učini da jelo nije dovoljno jako kako suprug voli ili da nije ispalo onako kako sam planirala. Dokazano je da voda menja svoj kvalitet kada se prekrsite ispred nje ili kada se u blizini pušta klasična muzika. Pa zašto i jedno jelo ne bi bilo ukusnije ako mu se doda prstohvat ljubavi.