Magičan napitak koji menja život - U čemu je tajna formulacija?

Autor:

31.12.2020 10:30

Foto:

Foto:



Koja je tajna mirisa i ukusa kafe i zbog čega je ovaj magični napitak prijemčiv ljudima širom sveta? Bez obzira sa kog kontinenta dolazite, miris kafe podsetiće vas na savršen početak dana, idealno jutro ili pauzu koja vam je neophodna, kako biste napunili baterije i spremno ušli u ostatak dana. Kafa je vaš verni pratilac u svim prilikama, od druženja s porodicom ili prijateljima, u neobaveznim razgovorima ili tokom sklapanja novih poznanstava ili poslovnih kontakata.

Da, sve to dešava se upravo uz šoljicu kafe.

Da li možete da zamislite ponedeljak, početak radne nedelje, tmurno jutro bez prve jutarnje kafe? Ni mi... Neverovatna aroma, opojni miris sveže mlevene u potpunosti usmeri tok celog dana. Sivo jutro dobija vedrije boje, a vaša motivacija dostiže nemerljive visine.

Ispijanje kafe ne mora biti i nije nužno vezano za jutarnje časove. Popodnevna kafa takođe predstavlja prekretnicu u danu. Bilo da je pijete sami ili u društvu, odabranom naravno, jer takvi dragoceni trenuci treba da se podele sa najdražim ljudima. U popodnevnim časovima, šolja domaće kafe pruža nam preko potrebne momente opuštanja, kako bi određeno vreme posvetili sebi i svojim bližnjima, te obradovali naša čula neverovatnom aromom i pripremili se za sve aktivnosti koje nas čekaju pre negošto legnemo i završimo dan.

Foto: Grand kafa

Koliko neobaveznih razgovora ili onih važnih je proteklo uz kafu? Koliko ste samo puta obnovili prijateljstvo ili sklopili novo, predivno poznanstvo ispijajući ovaj magičan napitak? Neverovatno je zaista, ali kada razmislite, shvatićete da vas je kroz život jedna stvar, tačnije jedan napitak pratio verno poput vašeg najboljeg prijatelja, i svedočio svim vašim dragim uspomenama, kojih se uvek sa radošću sećate.

U čemu je onda tajna?

Pitate se i dalje u čemu je tajna mirisa i ukusa one prave, domaće kafe? Možda je tajna u tim malim stvarima, koje ovaj magičan napitak čine nezamenljivim u našim životima. Kafa ne zna za granice, i bez obzira na meridijane i krajeve sveta, miris domaće, sveže mlevene kafe probudiće identičan osećaj u svima nama - osećaj neizmernog užitka i zadovoljstva.

A možda se tajna pak krije u uspomenama koje vezujemo za ovaj napitak? Jer kafa nikad nije samo kafa vec mnogo vise. Za sve te godine u kojima je kao sastavni deo našeg života, bio preko potrebna doza energije koje nas je motivisala, i davala nam polet kako bismo izašli na pravi put.

Možemo da diskutujemo o ovoj temi dugo, verujemo da će se mišljenja razlikovati, ipak jedna stvar je sigurna – Kafa, njena aroma, opojan miris i bogata pena, predstavljaju nezamenljiv užitak u našim životima, i zato je jako bitno da u svakom danu nađemo vremena za ovaj napitak, a samim tim i za sebe i nama drage ljude.