Dodirni me nežno: Da vam ruke uvek budu svilenkaste, lepe i mlade

Autor:

27.10.2018 12:24

Foto:

Foto:



Iako ih pomalo zapostavljamo u svakodnevnoj nezi, rukama su, baš kao i licu, neophodni redovni tretmani, ne samo da bi bile svilenkaste i lepe nego i mlade

Da ostanu lepe i tokom zime: Zaštitite ruke od hladnoće

Zbog izloženosti spoljašnjim faktorima kao što su sunce, vetar, hladnoća i različite hemikalije sa kojima smo svakodnevno u kontaktu, ruke stare brže od lica, a nakon tridesete znakovi starenja na njima postaju još uočljiviji. Ionako nežna i tanka, jer ima malo lojnih žlezda, koža šaka je sklona boranju, isušivanju, pojavi fleka. Pored osnovne nege koja se sprovodi kod kuće, ruke treba negovati i kod stručnih lica, pa i, ako za tim postoji potreba, otići na neki tretman podmlađivanja. Piling šaka bi trebalo raditi barem jednom nedeljno, kako bismo se oslobodili mrtvih ćelija, omekšali kožu i omogućili bolje upijanje kreme.

Stručnjaci tvrde: Većina ljudi pere ruke pogrešno

Idealan piling za nežne ruke

Istraživanja pokazuju da redovna nega ruku ublažava starenje, ali čak i tada se mogu pojaviti pege. Danas gotovo svaki kozmetički salon u ponudi ima razne tretmane za ovaj deo tela, od kojih je najpopularniji parafinski. Parafinsko pakovanje se koristi za lečenje suve i ispucale kože, koja je nakon njega zaštićena od spoljašnjih uticaja i dugo ostaje hidrirana, elastična i sjajna. Parafin stimuliše regeneraciju i funkcionisanje kapilara, nakon hlađenja aktivira lojne i znojne žlezde, oslobađa kožu od toksina, a pored mehaničkog ima i hemijsko dejstvo jer sadrži vitamin E. Stručnjaci za negu savetuju da se sa manje intenzivnim tretmanima za podmlađivanje ruku počne već oko tridesete. U zavisnosti od toga šta želite da postignete, možete ih kombinovati ili raditi pojedinačno. U domaćim klinikama šake se najčešće tretiraju kombinacijom lasera i PRP metode, mezoterapijom, hijaluronskom kiselinom.