Zvezda "Čuvara plaže" brine o životinjama: Pamela Anderson pisala bosanskom političaru zbog krzna

Autor:

26.05.2017 20:58

Foto:

Foto:



Nekadašnja zvezda američke TV serije "Čuvari plaže“ Pamela Anderson pisala je predsedavajućem Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bariši Čolaku i zamolila ga da zaštiti životinje u BiH.

Kako navodi avaz.ba, nakon što je Andersonova saznala da je zabrana uzgoja životinja radi krzna koja je trebalo da stupi na snagu 2018. dovedena u pitanje, obratila se Čolaku sa apelom da ne popusti pritisku krznarskog lobija. Ona je pozvala na poštovanje prelaznog perioda određenog 2009. godine.

-Kao počasna ambasadorka (organizacije za zaštitu životinja) PETA posvetila sam veći deo života pomoći životinjama koje pate u krznarskoj industriji i ponosna sam na svaku zemlju koja je zabranila uzgoj životinja radi krzna - piše u pismu Pamele Anderson Bariši Čolaku.

Ona je dodala da bi bila oduševljena kada bi se Bosna i Hercegovina pridružila Austriji, Hrvatskoj, Holandiji, Sloveniji, Velikoj Britaniji i drugim zemljama tako što će ustati protiv okrutnosti i zatvoriti sve farme krzna.

Date night #pamelaandersonfoundation

A post shared by The Pamela Anderson Foundation (@pamelaanderson) on May 5, 2017 at 6:42am PDT

Navela je da se 2016. desio pokušaj da se ukine postojeća zabrana, ali ga je Parlamentarna skupština odbacila.

- Krznarska industrija u zadnjem trenutku pokušava da za nekoliko farmi koje još rade osigura dodatnih deset godina. Činčile i druge životinje užasno pate zbog uslova u kojima žive i u kojima ne mogu zadovoljiti svoje prirodne potrebe - napisala je Andersonova.

I apologize for the human race. #endangered bears #trump vs #pamelaanderson #earthday

A post shared by The Pamela Anderson Foundation (@pamelaanderson) on Apr 22, 2017 at 1:52pm PDT

Ona je rekla da te životinje "čitave živote provode u malim, prljavim žičanim kavezima i onda se podvrgavaju brutalnoj elektrokuciji i gušenju plinom“.

#stopsealhunt

A post shared by The Pamela Anderson Foundation (@pamelaanderson) on Apr 10, 2017 at 5:48am PDT

-Moto PETA delimično kaže: Životinje nisu naši odevni predmeti - saopštila je ova organizacija povodom pisma Pamele Anderson.

Komentari. (0)

Loading