Žena koja je dva puta odbila njegovu prosidbu: Otkriveni novi detalji iz života Baraka Obame

Autor:

03.05.2017 22:58

Foto:

Foto:



Šejla Mijoši Džeger mogla je da bude prva dama SAD-a i nosi prezime Obama da je pristala na Barakovu prosidbu pre nekoliko decenija. Džeger je bila Obamina ljubav s kojom se zabavljao pre nego što je upoznao Mišel, ali i godinu dana nakon što je već započeo vezu sa sadašnjom suprugom.

Nesvakidašnja ljubav odlazećeg predsednika Obame i Mišel (video)

Obama i Džeger bili su ludo zaljubljeni osamdesetih godina, otkriva Dejvid J. Gerou u knjizi "Rising Star". On piše da su Obama i Šejla živeli zajedno u Čikagu, te da su bili su "u svom svetu". Prvi put je zaprosio 1986. godine kada su bili u poseti njenim roditeljima, koji su odbili Obamu jer su smatrali da im je kćerka premlada. Džeger je tada imala 23 godine, a Obama je 25 godina.

Par je ostao zajedno, ali je Džeger vremenom shvatila kako se njen momak promenio i da je postao preterano ambiciozan.

So proud of POTUS and all that we've accomplished together. What an incredible journey filled with remarkable people. I love you Barack. -mo‎‎

Објава коју дели Michelle Obama (archived) (@michelleobama44) дана 10. Јан 2017. у 7:39 PST

-Sećam se kada se desila ta promena, bilo je to 1987. godine i tada je već imao viziju da postane predsednik - kazala je Džeger.

Obama je verovao kako mora da bude pravi Afro-Amerikanac kako bi ispunio svoje političke ambicije, a s obzirom na to da je bio u vezi sa belkinjom, smatralo se da bi mu to naštetilo. Tada je njihova veza zapala u krizu i bila pod velikim pritiskom.

Kada je završavao pravo na Harvardu, veza je već bila na "klimavim nogama", ali nije bio spreman da se odrekne svoje ljubavi. Ponovo je zaprosio i pitao je da mu se pridruži na Harvardu. Ona ga je ponovo odbila. Smatrala je to činom iz očaja, a nakon toga su se raziši.

Being your First Lady has been the honor of a lifetime. From the bottom of my heart, thank you. -mo

Објава коју дели Michelle Obama (archived) (@michelleobama44) дана 18. Јан 2017. у 4:15 PST

U međuvremenu je Obama već upoznao Mišel sa kojom je počeo da se viđa. Uporedo sa Mišel Obama se satajao i sa Šejlom koja je s vremena na vreme dolazila na Harvard.

Ispraćaj Obame: svetske zvezde na muzičkoj večeri u Beloj kući

-Uvek sam se osećala loše zbog toga - priznala je Džeger autoru knjige.

Par je definitivno prekinuo vezu 1992. godine kada su se Obama i Mišel venčali.

Komentari. (0)

Loading