Vudi Alen optužen za zlostavljanje pastorke: Režiser tvrdi da se radi o uroti majke i ćerke

Autor:

19.01.2018 11:00

Foto:

Foto:



Usvojena ćerka glumice Mije Farou, Dilan Farou, detaljno je opisala kako ju je seksualno napastvovao režiser Vudi Alen, koji je u to vreme bio u braku s njenom majkom, a glumce koji igraju u njegovim filmovima nazvala je "saučesnicima" u održavanju "kulture ćutanja".

Vudi Alen: Komentarom o aferi Vajnštajn reditelj izazvao gnev američke javnosti

Dilan Farou je u snimljenom intervjuu na televiziji CBS rekla da ju je Alen 1992. godine, kada je imala sedam godina, seksualno maltretirao u kući njene majke u saveznoj državi Konektikat.

To je bio njen prvi televizijski intervju.

- Pošto je tišina na tu temu prekinuta istupima mnogih hrabrih ljudi protiv brojnih poznatih ličnosti, smatrala sam da je važno da dodam svoju priču njihovim, jer je to nešto s čim sam se dugo vremena borila - kazala je Dilan Farou.

Protiv Alena je vođena istraga zbog tog slučaja, ali nije podignuta optužnica, a on je dugo negirao da je neprikladno dodirivao svoju pastorku.

On je danas ponovo odbacio njene tvrdnje i kazao da "porodica Farou cinično koristi priliku koju je pružio pokret 'Ustani' časopisa Tajm da ponovi tu diskreditovanu optužbu".

- Nikada nisam maltretirao svoju ćerku i to su sve istrage zaključile pre četvrt veka - rekao je Alen.

Kada je Farou prvi put iznela te navode pre više od 25 godina, njih su detaljno istraživale i klinika za decu žrtve seksualnog nasilja i Kancelarija države Njujork za dečja i porodična pitanja.

Obe ustanove su posle višemesečne istrage zaključile, nezavisno jedna od druge, da Farou nije seksualno napadnuta, i zauzele stav da je Mia Farou verovatno instruisala svoju ćerku da ispriča tu priču u vreme razlaza s Alenom.

Alen je naveo da je stariji brat Dilan Farou, Mozes, rekao da je video kako njihova majka instruiše Dilan.

- Izgleda da je to dalo rezultate, i nažalost, ja sam siguran da Dilan istinski veruje u to što kaže - rekao je režiser.

Alenovu verziju događaja - da je gnevna Mia Farou smislila tu priču, Dilan Farou je nazvala "ludom".

- Ne razumem kako se više veruje u tu ludu priču da je meni ispran mozak nego u to što ja kažem da me je moj otac seksualno napao - navela je Dilan Farou.

Ona se rasplakala kada joj je pušten isečak intervjua s Alenom iz 1992. godine u kojem on negira njene optužbe.

- On laže, i laže toliko dugo. I teško mi je da ga vidim i da mu čujem glas - kazala je Farou.

Nekoliko glumaca koji su radili sa Vudijem Alenom distanciralo se prethodnih dana od 82-godišnjeg režisera i glumca. Poslednji u nizu je oskarovac Kolin Firt, koji je za "Guardian" izjavio da više ne želi da sarađuje sa proslavljenim rediteljem.

Maja Gašić

Autor