Verenički prsten Pipe Midlton raskošniji od sestrinog

Autor:

14.09.2016 14:35

Foto:

Foto:



Britanska štampa stalno pravi poređenje između sestara Midlton, bilo da se radi o lepoti, stilu, šarmu... Ovog puta u centru pažnje je prsten koji je mlađa sestra dobila od verenika Džejmsa Metjuza.

Pipa Midlton je učestvovala na jednom humanitarnom događaju kompanije BGC koji je održan u Londonu.

Mlađa sestra vojvotkinje od Kembridža retko se pojavljuje u javnosti, pa je njen dolazak na taj događaj izazvao veliko interesovanje. Bila je obučena u elegantni sivi kombinezon brenda “Reiss” i salonke od brušene kože u istoj boji, ali u prvom planu je ipak bio važan modni dodatak – verenički prsten. Pipa se u julu verila za svog dečka Džejmsa Metjuza, a venčanje bi trebalo da bude održano 2017. godine.


Još nije poznato koja draguljarnica stoji iza prstena, ali su stručnjaci procenili da bi mogao da košta oko 120.000 dolara. Centralni dijamant koji se nalazi u bazi od platine mogao bi da ima 3,5 karata, a mali beli dijamanti koji ga okružuju još 1,5 karat. Oni prstenu daju moderan izgled, ali takođe čuvaju središnji dijamant od štete.
– Stilski je savršen za nju – kaže Majkl O’Konor, stručnjak za dijamante.


Pipa ni ovog puta nije mogla da izbegne poređenja sa starijom sestrom i mnogi smatraju da je njen prsten zapravo lepši od onog koji je Kejt Midlton dobila od princa Vilijama, iako je znantno jeftiniji. Međutim, za razliku od Pipinog, taj prsten ima dugu istoriju i veliku emotivnu važnost.

Naime, to je bio verenički prsten princeze Dajane. Prsten od 18-karatnog belog zlata s 14 dijamanata koji okružuju ovalni safir od 12 karata napravila je draguljarska kuća “Garrard” i koštao je 28.000 funti. Dajana ga je sama izabrala i mnoge je tada iznenadilo što nije želela unikatni prsten ili bar neki napravljen po narudžbi, nego onaj koji je bio dostupan u redovnoj prodaji.

Nakon njene smrti, prinčevi Vilijam i Hari odabrali su po jedan predmet među privatnim stvarima svoje majke koji su želeli da sačuvaju za sebe. Vilijam je uzeo njen “Cartierov” sat od kog se nije odvajala, a Hari verenički prsten, ali su u jednom trenutku zamenili uspomene.

Vilijam je tim prstenom verio Kejt u jesen 2010. godine i kasnije objasnio da je to učinio zato da bi Dajana duhom bila prisutna na njihovom venčanju.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading