Ukrajina zabranila pevačici učešće na Evroviziji (foto/video)

Autor:

26.02.2019 15:19

Foto:

Foto:



Ukrajinska pevačica Maruv sa pesmom "Sajren song“ u subotu je osvojila prvo mesto na izboru za predstavnika za "Pesmu Evrovizije“, ali je njen nastup povučen iz programa nacionalne televizije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MARUV (@maruvofficial) on Nov 7, 2018 at 6:41am PST

Kao pobednica nacionalnog takmičenja, Maruv je sa ukrajinskom nacionalnom televizijom trebalo da sklopi ugovor prema kojem se obavezuje da bude kulturni ambasador Ukrajine i da u svetu predstavlja ne samo njihovu muziku, već i stavove ukrajinskog društva.

“Šoubiznis melje, samo je pitanje koliko ste čvrst orah”: Prva jugoslovenska pobednica na Evroviziji otkriva zašto se povukla

Pevačici je dat rok od 24 sata za potpisivanje ugovora koji joj privremeno zabranjuje da nastupa u Rusiji, prenosi Slobodna Evropa.

Razgovori su u ponedeljak prekinuti, a nastup Maruv, čije je pravo ime Ana Korsun je otkazan. Ona je, međutim, izjavila da je spremna da otkaže sledeću turneju u Rusiji, ali da ostale odredbe ugovora smatra cenzurom.

Tijana Bogićević: Moj muž je pravoslavac, obožava ćevape i sarmu i, naravno, uči srpski

-Ja sam državljanka Ukrajine, plaćam poreze i iskreno volim Ukrajinu, ali nisam spremna da se ljudima obraćam sloganima, pretvarajući svoje učestvovanje na takmičenju u promociju našim političarima. Ja sam muzičarka, a ne palica za bejzbol na političkoj sceni - napisala je Maruv na društvenim mrežama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MARUV (@maruvofficial) on Nov 26, 2018 at 1:16am PST

Maruv, čija pesma na YouTubeu ima 6,8 miliona pregleda, dodala je i da zahvaljuje svima koji su verovali u nju i zamolila ih je da prihvate ovu situaciju i ne idu putem sukoba.

Model Evrosonga: Sanja Ilić o pobednici 63. Evrovizije

Prema pravilima Evrovizije, emiter mora osigurati nepolitičku prirodu takmičenja.