U čast rok ikone: Fotografije Dejvida Bouvija na metro stanici u Njujorku

Autor:

12.05.2018 14:30

Foto:

Foto:



Na oduševljenje brojnih poklonika njegove muzike, ali i ostalih građana, ovih dana njujorška metro stanica Brodvej - Lafajet ukrašena je fotografijama rok ikone Dejvida Bouvija.

Mračna strana Dejvida Bouvija: Život protkan porodičnim tragedijama, krivicom i porocima

Fotografije, na kojima je Bouvi prikazan u različitim fazama karijere okončane njegovom smrću u januaru 2016. godine, postavljene su duž zidova te metro stanice u saradnji sa Muzejom Bruklin u kojem se do 15. jula održava izložba "Dejvid Bouvi je" (David Bowie is).

 

U Muzeju je izloženo oko 400 ličnih predmeta i predmeta koje je Bouvi koristio tokom karijere umetnika, modne ikone i kulturološkog fenomena. Karte za tu izložbu prodate su u vrlo kratkom vremenu.


Ali, do 13. maja, posetiocima i korisnicima njujorškog metroa, odnosno stanice u blizini koje se nalazio Bouvijev njujorški dom, omogućeno je da kroz izložbu fotografija osete barem deo atmosfere sa izložbe.

 

Osim toga, izložba na metro stanici je urađena u saradnji bruklinskog muzeja i Spotifaja, na kojoj svaka fotografija ima "bar kod", koji se može skenirati, a koji omogućava slušanje jedne pesme Dejvida Bouvija na platformi Spotify.

Maja Gašić

Autor