Svetlana-Ceca Bojković: Uvek sam verovala da čovek mora da ima ljubavi u sebi dok je živ

Autor:

28.10.2017 16:00

Foto:

Foto:



Glumačka diva Svetlana-Ceca Bojković (69) u braku sa uglednim diplomatom Slavkom Kruljevićem (67) pronašla je mir i sreću.

Svetlana Ceca Bojković: Ne robujem nikakvim pravilima

Par koji je ovog maja proslavio treću godišnjicu braka, upoznao se 2009, preko zajedničkih prijatelja.

– Slavkovi prijatelji, koji su i mene poznavali, pozvali su me na večeru. On je pre toga bio u Americi četiri godine, od 2005. do 2009, u Njujorku je obavljao funkciju zamenika šefa Misije Srbije pri UN. I te 2009, u septembru, kad se vratio u Beograd, naši prijatelji su upriličili večeru na kojoj smo se upoznali. Onda su oni nastavili da organizuju večere kako bismo se bolje upoznali, i tako je to trajalo dva meseca, odnosno dok na kraju nismo sami otišli na ručak - ispričala je svojevremeno naša popularna glumica u intervjuu za magazin "Gloria".

Zbog ljubavi, a i zato što je osetila da je trenutak za pauzu, na par godina je napustila karijeru i preselila se sa suprugom u Finsku. Prošle jeseni se vratila u Srbiju, a po sopstvenom priznaju, uželela se glume. Osim u pozorištu, publika može da je gleda i u seriji “Mamini sinovi”.

Ova velika diva srpskog glumišta će sredinom decembra napuniti 70 godina, ali energije i elana joj ne nedostaje, Kao ni ljubavi.

O tome kako danas, nakon dva braka i toliko životnog iskustva, gleda na ljubav, diva je otkrila u razgovoru za magazin "Story".

– Nepromenjeno u odnosu na ta neka prva promišljanja ljubavi u mladosti. I tad sam mislila, kao i sad, da čovek mora da ima ljubavi u sebi dok je živ. Ljubav je najjača pokretačka energija koja bi trebalo da traje do poslednjeg čovekovog daha - kaže glumica koja je zaljubljivanje u zrelim godinama opisala kao "divno".

 

Maja Gašić

Autor