Suzana Mančić o užasnim scenama koje će pamtiti dok je živa: Vatra je sve uništila, nestalo je struje, signala za mobilni, ljude je uhvatila panika

Autor:

21.08.2017 22:01

Foto:

Foto:



Suzana Mančić doživela je pravu dramu na ostrvu Kitera gde je boravila sa verenikom Simonom Ocomokosom, kada je u ovom grčkom odmaralištu izbio požar i vatra zahvatila veći deo šume.

Kithyra, Greece. Kao na slikama Borisa Dragojevica

A post shared by Suzana Mancic (@mancic.suzana) on Jul 15, 2017 at 2:45pm PDT

Suzana Mančić: Zbog ljubavi sam spremna da odem na kraj sveta

- Bilo je strašno! U trenutku vidite dim u šumi, a već u narednom kako ozbiljan plamen guta sve pred sobom. U tim trenucima ne znaš šta da radiš. Ljude je uhvatila panika, počeli su da beže, da vrište. Nije mi bilo svejedno, samo sam uhvatila Simicu za ruku da se u celoj onoj gužvi ne izgubimo nas dvoje - započinje priču Suzana.

Ona kaže da je prisustvovala užasnim scenama, koje neće zaboraviti nikada u životu:

- Vrlo brzo nam je policija javila da treba da se spremimo za evakuaciju. U trenutku ne znaš ni gde da ideš ni šta da pokupiš. Mozak ti blokira u momentu, ali hvala Bogu da smo se vrlo brzo sabrali. To je odmaralište gde su pretežno porodice sa decom, ima i dosta starijih ljudi, ne možete da zamislite haos koji je izbio. Svi su pokupili samo najosnovnije stvari i počeli da beže jer se nije znalo kad će vatrogasci uspeti da obuzdaju tu vatrenu stihiju - objašnjava Mančićka za Informer.

Voditeljka kaže da je problem nastao kada su morali da se evakuišu sa ostrva:

Ulazak na brod, pravac ostrvo Kitira, kazu da je tamo Mediteran najdublji

A post shared by Suzana Mancic (@mancic.suzana) on Jul 15, 2017 at 1:50am PDT

- Prvo smo krenuli ka aerodromu da se evakuišemo, ali smo otprilike na pola puta saznali da su svi letovi otkazani zbog gustog dima. Da vam ne pričam koja se kolona i gužva stvorila na toj deonici.

Ipak, njen verenik Simon Ocomokos je relativno brzo uspeo da se čuje sa prijateljima koji imaju brod.

Suzana Mančić: Emotivno sećanje na majku (foto)

- Simon je sve vreme bio na telefonu. Njegov dugogodišnji prijatelj ima brod i sva sreća da su bili udaljeni od Kitere svega 15 minuta, tako da je brzo došao po nas. Svi smo se ukrcali kod njega. Zvali smo sa nama i ljude koje znamo i koje ne znamo. Brzo posle našeg ukrcavanja nestalo je i struje i signala za mobilni. Na sreću, i ostali brodovi koji su bili u neposrednoj blizini pokupili su sve turiste, tako da je taj deo ostrva gde je bio haos brzo evakuisan. Hvala dragom Bogu da niko nije nastradao - rekla je najpopularnija loto devojka.