Stroga kraljevska pravila: Zašto će Megan i Hari morati da vrate svadbene poklone

Autor:

30.05.2018 14:12

Foto:

Foto:



Princ Hari i Megan Markl postali su vojvoda i vojvotkinja od Saseksa, titula koju im je nakon raskošnog venčanja 19. maja u Vindzoru dodelila kraljica Elizabeta Druga.

Ko je pio, a ko profitirao na svadbenoj žurci Harija i Megan: Serena Vilijams otkrila šta se dešavalo iza zatvorenih vrata u Vindzoru

Kako je objavljeno nekoliko meseci pred venčanje, par je zahtevao da im se ne donose pokloni, već da zvanice uplate donacije u dobrotvorne svrhe. Ovo nije važilo za najbliže članove porodice i bliske prijatelje. Njima je poslat spisak željenih poklona.

Pažljiva, brižna, slobodnog duha: Zašto je majka Megan Markl zanimljiva celom svetu

Mega i Hari su trenutno na medenom mesecu (destinacija još uvek nepoznata javnosti), a u njihov dom, Kensingtosnku palatu, u ogromnom broju pristižu pokloni. Kako je procenjeno, za sada je novopečeni par od raznih firmi, poslovnih magnata i poznatih ličnosti dobio darove u vrednosti od sedam miliona funti.

Novi život Megan Markl: Šta simbolizuje lični grb vojvotkinje od Saseksa (foto)

Nažalost, svi pokloni će morati da se vrate. Prema kraljevskim pravilima, članovima monarhije nije dozvoljeno da primaju poklone od firmi ili osoba koje lično ne poznaju, a kako bi se sprečila eksploatacija njihovog imena u komercijalne svrhe.

Prijatelji Megan Markl na mukama: Da li sada treba da ti se klanjamo?

- Pokloni koje šalju fizička lica koja žive u Ujedinjenom Kraljevstvu, a koje članovi kraljevske porodice ne poznaju lično , treba da se vrate ukoliko postoji sumnja u namere ili motive donora - stoji u kraljevskom pravilniku.

Modni detalj od velike važnosti: Elizabeta na diskretan način podržala izabranicu omiljenog unuka (foto)

Maja Gašić

Autor