Statusni simbol: Kejt i Pipa Midlton obožavale su kreacije nesrećno preminule Kejt Spejd

Autor:

07.06.2018 22:30

Foto:

Foto:



Slavna modna dizajnerka Kejt Spejd (55) pronađena je juče mrtva u svom njujorškom stanu, a njene kreacije ostaće upamćene među brojim svetskim zvezdama i pripadnicama kraljevskih porodica koje su rado nosile modele američke kreatorke.

Američki portal TMZ tvrdi kako je dizajnerka u poslednje vreme bila izuzetno depresivna jer je njen muž tražio razvod braka. Endi se odselio iz zajedničkog stana što je Kejt, kako navode mediji,  'gurnulo preko ivice'. Dizajnerka je ostavila oproštajno pismo u kojem je napisala ćerki da ne krivi sebe zbog njene smrti i napomenula da muž zna zašto je počinila samoubistvo, tvrdi američki Page Six.

Објава коју дели Zara Mania™ (@zara.mania) дана 7. Јун 2018. у 10:59 PDT

Endi i Kejt Spejd živeli su 35 godina, a iako više nisu zajedno, svakodnevno su bili u kontaktu.

Nije bilo naznaka da će to učiniti. To nije ona, to su učinili njeni lični demoni sa kojima se godinama borila. Bili smo najbolji prijatelji i pokušavali smo da rešimo naše probleme na najbolji način. Dogovorili smo se da 10 meseci živimo odvojeno – rekao je Spejd i dodao da je njegova supruga tražila pomoć lekara jer je patila od anksioznosti i depresije i da se godinama lečila i i pila lekove protiv tih bolesti.

Tragedija na Menhetnu: Čuvena modna dizajnerka Kejt Spejd pronađena mrtva

Kejt Spejd je postala poznata devedesetih godina uglavnom zbog kolekcije ženskih torbica, a modnim dodacima izgradila je pravo modno carstvo. Njene torbe osvojile su mnoge žene širom sveta i postale su statusni simbol, ali i znak zrelog, izgrađenog stila. Urednica Voguea Ana Vintur odala je počast pokojnoj dizajnerki.

- Spejd je imala neverovatan talenat da shvati šta žene širom sveta žele da nose, pre nego što to one same znaju. A to je ono što dizajnera čini odličnim dizajnerom - rekla je urednica modnog magazina.

“Ovo nije tvoja krivica”: Modna dizajnerka Kejt Spejd ostavila oproštajnu poruku ćerki

Dizajnerka je brend 'Kate Spade' zajedno s mužem lansirala početkom 1993. Budući da im je posao od početka išao dobro, veći deo firme su 1999. prodali kompaniji Neiman Marcus Group. Nekoliko godina kasnije, 2006., par je prodao i preostali udeo u firmi.

Vojvotkinja od Kembridža Kejt Midlton (36) jedna je od javnih ličnosti koja je značajno doprinela popularizaciji pokojne dizajnerke, pa se često tokom godina mogla videti u njenoj garderobi. Najupečatljivija je ostala haljina sa ružičastim uzorkom.

Suprug kreatorke Kejt Spejd: Samoubistvo su počinili njeni lični demoni sa kojima se godinama borila

I vojvotkinjina sestra Pipa Midlton (34) takođe je veliki fan modela Kejt Spejd. Pipa je u njenoj haljini viđena i na medenom mesecu kad je s mužem Džejmsom Metjuzom (42) šetala Sidnejem. I pevačica Tejlor Svift (28) voli 'Kate Spade' brend, i godinama nosi njene odevne kombinacije, kao i torbice.