Stan legendarne Grete Garbo prodaje se za 6 miliona dolara

Autor:

23.03.2017 21:42

Foto:

Foto:



Njujorški stan filmske legende Grete Garbo ponuđen je na prodaju za gotovo šest miliona dolara.

List Njujork tajms prenosi da se sedmosobni stan na Menhetnu koji gleda na Ist River, prodaje za 5,95 miliona dolara, uz troškove za mesečno održavanje od gotovo 9.100 dolara.

Ove zvezde su bile na vrhuncu slave, a onda su odlučile da odustanu od karijere

Stan se nalazi na petom spratu zgrade Kampanile, na istočnoj 52. ulici.

Glumica švedskog porekla živela je u njemu od 1954. do smrti 1990, u 85. godini. Stan prodaje porodica Grej Rajsfild, glumicine bratičine i jedine naslednice. Rajsfild je sa suprugom stanovala u stanu od 1992. do 2013. pre nego što su se preselili u San Francisko. prenosi Beta.

 

Greta Garbo se smatra jednom od najvećih glumica 20. veka nemog i zvučnog filma.

Već sa svojim trećim filmom — "Put i đavo" iz 1926, Garbo je postala toliko popularna da je njen prvi zvučni film, "Ana Kristi", reklamiran pod sloganom - Garbo govori. Ovaj film joj je doneo prvu nominaciju za Oskara za najbolju glavnu glumicu i status međunarodne zvezde. Zatim su se nizali filmovi "Romansa", "Grand hotel", "Ana Karenjina", "Dama s kamelijama" i "Ninočka". Posle neuspeha filma "Žena sa dva lica", dvadesetsedmog u njenoj karijeri, Greta se povukla sa filma. Na kraju filmske karijere imala je četiri nominacije za Oskara. Američki filmski institut je uvrstio među pet najboljih glumica dvadesetog veka.

Bili su bliski prijatelji: Batler princeze Dajane otkrio dugo čuvanu tajnu

Greta se nije udavala i nije imala dece i živela je sama. Ljubavne afere koje je imala sa brojnim glumicama bile su javna tajna. Garbo je vešto izbegavala intervjue i pojavljivanja u javnosti, te je od 1941. kada se povukla, pa do smrti 1990. godine stvorila svojevrstan mit o sebi kao jednoj od najmisterioznijih javnih ličnosti.

Komentari. (0)

Loading