Šta mi se često obijalo o glavu: Ivan Bekjarev o glumačkom poslu, klanovima i fizionomiji pozorišta

Autor:

05.05.2018 17:36

Foto:

Foto:



Nismo kao društvo toliko demokratizovani da bismo prihvatili da svako ima pravo na svoje mišljenje, i to je osnovni problem kod nas - i u politici i u društvu, ocenio je glumac Ivan Bekjarev gostujući na N1. Kaže i da je loše što se isti glumci pojavljuju na filmu, u pozorištu, pa čak i u reklamama.

-Nekada se znalo da svako pozorište ima svoju ekipu. Sad da odete u bilo koje pozorište, vi vidite u glavnim ulogama iste glumce. Izgubila se ta fizionomija. Drugo, odete na premijeru filma, opet vidite te glumce. Vratim se kući, pustim TV, i u seriji vidim te iste glumce. Počnu reklame, opet isti glumci. A stalno se hvalimo kako imamo fantastične glumce, što je inače tačno, naša škola glume je jako dobra, ali ako je to tako, kako je moguće da 20-ak glumaca igra sve uloge i na filmu i u pozorištu, pa čak i u reklamama - upitao je Bakjarev.

U pitanju je, kako kaže, "klanovska stvar".

Bekjarev je, govoreći o tome kako je biti član nekog žirija, rekao:

-Teško. Mi još nismo u tom smislu demokratizovani da svako ima pravo na svoje mišljenje, a onda kad neko izdvoji svoje mišljenje iz mase, a ja sam takav kada mislim da sam apsolutno siguran u nešto, i to mi se često obije o glavu.

To je, kako kaže, osnovni problem kod nas, i u politici i u društvu.

Објава коју дели MPUS Beograd (@mpus_beograd) дана 11. Апр 2017. у 3:38 PDT

Možda ga, kaže, baš zbog toga već godinama ne vidimo na TV ekranima, osim u reprizama nekih serija i filmova.

-Ja sam 1984. godine proglašen za TV ličnost godine...TV ličnost koju 10 godina niko nije pozvao da nešto snimi. A svakog dana me ima na TV-u, ali u reprizama. Ne mogu da se setim kad me je neko pozvao da radim nešto novo - kaže Bekjarev.