Spreman za veliki start: Novak dobio najveću podršku u Melburnu

Autor:

13.01.2018 10:23

Foto:

Foto:



Najbolji srpski teniser dobio je pojačanje.

Kao što je i obećao Andre Agasi je stigao u Melburn gde će biti velika podrška Novaku Đokoviću na Australijan openu koji počinje u noći između nedelje i ponedeljka po srednjoervopskom vremenu.

Novak Đoković: Otvaram novo poglavlje života

Bivši teniski as se povredio tokom skijanja, pa je bilo pitanje da li će putovati u Australiju i biti uz Noleta na njegovom prvom turniru nakon šestomesečne pauze zbog povrede lakta.

Ipak, stigao je Agasi da se oporavi, pa je krenuo put Melburna, kako bi se pridružio Novakovoj ekipi koja je više od nedelju dana na najmanjem kontinentu i s nestrpljenjem iščekuje start našeg proslavljenog sportiste na prvom grend slemu u sezoni.

Žreb za Australijan open: Nole prvi meč igra protiv Donalda Janga

Da jedva čeka da uzme reket u ruke posle najduže pauze u karijeri, Nole je na društvenim mrežama potvrdio fotografijom terena u Melburnu i otkrio da je spreman za nove sportske izazove.

Finally back in the land down under. Feels good to be back! Idemo! #AusOpen

Објава коју дели Novak Djokovic (@djokernole) дана 6. Јан 2018. у 5:19 PST

Svetski mediji sve najlepše o Noletu: “Serbinator” je poslednji zabavni momak tenisa

- Moj lakat nije još 100 odsto zdrav, ali je na nivou na kojem mogu da se takmičim, svakog dana je sve bolje. Nadam se da će biti 100% do početka turnira. Ne znam kako će se ponašati tokom turnira. Čak i da je 100% zdrav, posle šest meseci bez mečeva, nikad ne znaš kako će reagovati. Ne mogu mnogo toga da uradim, učinio sam sve što je u mojoj moći da budem sposoban da nastupim ovde - rekao je Đoković na prvom obraćanju medijima na Australijen openu

Srpski teniser nije krio zadovoljstvo zbog povratka na teren.

-Nikad nisam ovoliko dugo pauzirao. Drago mi je što opet igram tenis, što imam priliku da se takmičim na velikim turnirima. Nedostajalo mi je to. Istovremeno, imao sam dosta vremena za svoju porodicu, da drugačije pogledam na svoju igru, telo, kompletnu strategiju kako da nastavim dalje. Bilo mi je čudno što ne mogu da igram šest meseci, iako sam poslednjih godina potajno želeo da imam malo više slobodnog vremena. Srećan sam zbog toga što sam uspeo i da osvežim svoj um. Zadovoljan sam svojim telom, volim ovaj sport, imam strast, vatra i dalje gori u meni - rekao je teniski šampion .

Đoković je ušao u četvrtu deceniju života, a često je pričao da planira da igra i do 40.

-Osećam se mlado, iako po mišljenju nekih ljudi kada prođeš 30. godinu više nisu mlad, ulaziš u poslednju trećinu, ili četvrtinu karijere. Rodžer i Rafa su prošle godine pokazali da su godine samo broj. Posebno u Rodžerovom slučaju. On je sjajan primer kako neko ko vodi računa o sebi, zna da se dobro pripremi u pravom trenutku. Osvojio je dva Grend slema. Ko je to mogao očekivati posle šest meseci odsustva, tako da... Sve je moguće. Ne znam kako će se moje telo ponašati ove ili sledeće godine. Trenutno razmišljam samo o ovom momentu i kako da usmerim svoju energiju. Za sada, sve ide u pravom smeru - kazao je Đoković.

Novak Đoković će takmičenje u Melburnu početi protiv Amerikanca Donalda Janga u utorak, drugog dana grend slema.