Sporazum o ćutanju: Vajnstajn bivšim asistentkinjama platio 330.500 dolara da ćute o seksualnom zlostavljanju

Autor:

24.10.2017 09:31

Foto:

Foto:



Holivudski producent Harvi Vajnstajn platio je 330.500 dolara bivšim asistentkinjama da ne govore o tome kako ih je seksualno zlostavljao i uznemiravao, i to nakon što su ga njih dve prijavile policiji 1998. godine.

Kventin Tarantino: Znao sam šta je Vajnštajn radio, sada me je sramota

Vajnstajnova bivša asistentkinja Zelda Perkins otkrila je američkim medijima kako je potpisala sporazum o ćutanju 1998. godine, ubrzo pošto je i sama bila žrtva njegovog zlostavljanja.

Producent je od nje tražio da ga masira i nekoliko puta je pokušao da je odvuče u krevet. Prisiljavao je da skida garderobu i da mu stalno šalje svoje fotografije. Perkins je rekla kako je sramota da priča o tome šta joj je radio.

Perkins je prijavila producenta nakon što joj je jedna kolegica rekla kako je i nju seksualno uznemiravao. Njih dve su tada tražile naknadu štete od 330.500 dolara, ali su potpisale ugovor o neobelodanjivanju kojim im je zabranjeno da govore o tome zašto su optužile Vajnstajna.

Kršeći ovaj sporazum, Perkins će verovatno morati da plati štetu i druge pravne naknade koje su predviđene ugovorom.

@omelhordocinema је поделио/ла објаву дана 11. Окт 2017. у 2:14 PDT

-Želim da javno prekinem sporazum o neobelodanjivanju. Ukoliko to niko ne uradi, nećemo pokrenuti raspravu o tome koliko su nečuveni ovi ugovori koji prinudno smeste žrtve ispod poda - kazala je Perkins.

Surovo iskrena ispovest holivudskog producenta: Svi smo znali za Vajnštajna, ćutali smo jer je bio “zlatna koka”

Nije još poznato ko je druga Vajnstajnova asistentkinja koja je dobila novac da ne govori.

Zeldino svedočenje poklapa se s pričama ostalih glumica koje je producent pozivao u hotelske sobe, a potom ih terao da se skidaju i zlostavljao ih. Slavni producent je zbog svojih dela pod istragom policije Los Anđelesa, Njujorka i Londona.