Sofija Milošević: Sebi sam bila najveći neprijatelj

Autor:

12.10.2016 20:57

Foto:

Foto:



Manekenka Sofija Milošević (25), koja pistama šeta u modelima Valentina, Kelvina Klajna, Done Karan, Marka Džejkobsa, i krasi naslovnice svetskih magazina, a predviđaju joj da će u budućnosti biti i jedan od Viktorijinih anđela, uživa u romansi sa fudbalerom Ademom Ljajićem (25), odskora prvotimcem italijanskog Torina. Na govorkanja o njihovnom nedavnom raskidu i pomirenju ne obazire se mnogo, uverena kako je njihova ljubav snažnija od čaršijskih priča.

A photo posted by Sofija_Milosevic (@sofijamilo) on Sep 29, 2016 at 11:02am PDT

Uspešan i lep par, koji je u vezi od decembra prošle godine, pred početak fudbalske i modne jeseni uživao je na odmoru u Španiji.

- Odlučila sam da se još jednom vratim u Barselonu, koja mi je jedan od omiljenih gradova - otkriva Sofija i nastavlja: - Na put sam išla sa dečkom i veoma smo uživali. Svaki grad ima neku posebnu energiju, a mene je Barselona svojom posebno opčinila. Moguće je da je to zbog toga što me podseća na moj Beograd, gde su ljudi izuzetno srdačni, ljubazni i topli. Manekenka se raduje svakom dolasku u rodni grad jer zbog posla dosta vremena provodi van zemlje, pre svega u Americi, ali i u Italiji, gde Adem već sedam godina igra u vodećim klubovima. 

A photo posted by Sofija_Milosevic (@sofijamilo) on Oct 4, 2016 at 10:55am PDT

- Što se tiče moje baze, rekla bih da sam najviše između Milana i Njujorka, iako radim i u drugim svetskim centrima poput Londona, Barselone i Pariza. Poslovno mi najviše odgovaraju Milano i Njujork, a trenutno sam u Torinu - kaže uz smeh Sofija.

Od kada je kao četrnaestogodišnja devojčica kročila u svet mode nakon što ju je na ulici slučajno primetila Jelena Ivanović, vlasnica modne agencije “Model Scouting Office”, njena karijera ide samo uzlaznom putanjom.

A photo posted by Sofija_Milosevic (@sofijamilo) on Sep 24, 2016 at 7:06am PDT


- Ove jeseni, osim što radim za brendove s kojima sarađujem već duži niz godina, ponosna sam što sam započela saradnju sa “Guessom” i “Dieselom”. Paralelno s manekenskom karijerom studira psihologiju, što joj pomaže u komunikaciji s ljudima

- Psihologiju mogu da primenim u svakodnevnom životu jer sam stalno u kontaktu s ljudima. Zahvaljujući njoj određene stvari shvatam na pravi način. Ali moram da priznam da je i profesija kojom se bavim dosta doprinela mom sazrevanju i boljem razumevanju međuljudskih odnosa.

TINEJDŽERSKE BUBICE Sada živi manekenski san, a kada se seti kako je nekada bila nezadovoljna svojim izgledom, slatko se nasmeje

- Mislim da sam u tinejdžerskim godinama, kao i većina dece u tom uzrastu, sama sebi bila najveći neprijatelj. To je period kada se stalno preispitujemo, menjamo i nekako previše pažnje posvećujemo tuđim komentarima. Bilo je dana kada sam želela da nisam najviša i najmršavija devojčica u razredu, jer sam mislila da previše odudaram od ostalih, i to ne na dobar način. Posao kojim se bavim, međutim, promoviše jedinstvenost i različitost, što mi je dosta promenilo svest o sebi i ojačalo samopouzdanje. Danas shvatam koliko sam srećna, jer su me baš te neke osobine koje sam ja videla kao mane dovele do ovog što sam danas.

C-heads magazine ☀️☀️☀️

A photo posted by Sofija_Milosevic (@sofijamilo) on Jul 9, 2016 at 2:01am PDT

U svojoj karijeri najviše ceni to što je išla polako, ali sigurno, i što je danas stalno angažovana.

- Postati ono što mi u modi zovemo “full time model”, što znači izgraditi mrežu agencija i brendova sa kojima jedna manekenka sarađuje svuda u svetu i biti u svakom trenutku na pravi način promovisan u svim svetskim modnim centrima, to je veliki uspeh. Ponosna sam na svoju celokupnu karijeru zato što je imala pravi razvojni put - zaključuje Sofija.

Komentari. (0)

Loading