Snežana Dakić: Bez znanja i pismenosti nema ni duha ni sadržaja

Autor:

16.08.2017 18:00

Foto:

Foto:



Voditeljka Snežana Dakić nedavno se vratila sa zasluženog odmora, koji je provela sa ćerkom Laurom na hrvatskom primorju. Po povratku u srpsku prestonicu sačekale su je brojne obaveze, između ostalog i pripreme za novu sezonu emisija na Ženskoj TV.

Snežana Dakić sa ćerkom na letovanju: Malo mašte i Havaji su tu! (foto)

A post shared by Snezana Dakic (@snezanadakic) on Aug 14, 2017 at 3:37am PDT

Uprkos poslu, Snežana uspeva da izdvoji i poneki trenutak slobodnog vremena i da sa svojim prijateljima i pratiocima na društvenim mrežama podeli svoja razmišljanja.

A post shared by Snezana Dakic (@snezanadakic) on Aug 16, 2017 at 8:14am PDT


- Slušam originalni zapis glasa Ive Andrića, kaže da je knjiga bila prava retkost i dragocenost kada je on bio dečkić. Skupa i teško dostupna stvar. A naročito knjige stranih pisaca. Čak i kada sam ja bila student, najveći broj knjiga niste imali u prevodu. A bile su i skupe. I smatralo se vrednošću kada imate svoju kućnu biblioteku. Danas, knjige su dostupnije nego ikad. Prevodi svetskih bestselera pojavljuju se sa neznatnim zakašnjenjem u odnosu na originale. A za kupovinu enciklopedije ili rečnika ne morate da "podignete" kredit. Trebalo bi da smo zahvalni na tome. A i na Guglu i na Vikipediji, pa ipak, znanja i dalje fali. I pismenosti. A bez toga nema ni duha ni sadržaja - napisala je Snežana na svom instagram profilu i poslala snažnu poruku mladima koji se u eri digitalizacije sve manje okreću knjigama.

Maja Gašić

Autor