Sloboda Mićalović oduzima dah u "Korenima": Rođena za jelek i srpsku nošnju (foto)

Autor:

28.10.2017 19:30

Foto:

Foto:



Poslednjih nedelja se u okolini Kruševca snima serija "Koreni", po istoimenom romanu Dobrice Ćosića, a u produkciji RTS-a.

loboda Mićalović: Kad sva ljubav sveta stane u jednu sliku (foto)

Ovo epohalno delo objavljeno 1954. godine je drugi roman Dobrice Ćosića, a za njega je književnik dobio Ninovu nagradu.

 

Priča je smeštena na kraj 19. veka, u imaginarno selo Prerovo, a prati život bogate seoske porodice Katić i njihovih sluga u vreme političkih previranja. Vukašin, sin radikalskog vođe Aćima, vraća se sa školovanja u inostranstvu i saopštava ocu da namerava da se oženi ćerkom njegovog političkog neprijatelja, zbog čega ga se otac odriče. Drugi sin Đorđe, koji često pije, izbacuje iz kuće suprugu Simku sa kojom je 15 godina u braku, ali nemaju dece. Simka odlučuje da zatrudni sa jednim od njegovih sluga, a otac, besan zbog svađe sa miljenikom Vukašinom, organizuje seljačku bunu.

Објава коју дели almira durakovic (@_lilihip_) дана 20. Окт 2017. у 4:43 PDT

Rola Aćima Katića poverena je Žarku Lauševiću, dok Simku, suprugu njegovog sina Đorđa, igra Sloboda Mićalović. Ostale uloge poverene su Goranu Šušljiku (koji je ujedno i producent), Draganu Bjelogrliću, Nenadu Jezdiću, Raši Vujoviću, Milošu Samolovu, Dari Džokić i drugima...

Објава коју дели almira durakovic (@_lilihip_) дана 15. Окт 2017. у 11:57 PDT


Nakon "Zone Zamfirove", glumica ponovo oduzima dah u srpskoj nošnji koja na najlepši način ističe njenu prirodnu lepotu.

Maja Gašić

Autor