Sedam dana nakon pogibije, porodica Šaulić se obratila javnosti: Hvala svima na podršci i saosećanju u našem bolu

Autor:

24.02.2019 14:18

Foto:

Foto:



Kralj narodne muzike Šaban Šaulić tragično je izgubio život pre sedam dana, 17. februara, u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj.

Odlazak kralja narodne muzike: Poginuo Šaban Šaulić

Neutešna porodica Šabana Šaulića: Ljubav kojom je nesebično darivao sve oko sebe utkao je i u svoje pesme

Nedelju dana kasnije, porodica Šaulić izdala je zvanično saopštenje, dva dana nakon što je legendarni pevač sahranjen na Novom groblju u Beogradu.

Saopštenje prenosimo u celosti.

-Prošlo je sedam dana otkako nas je napustio suprug, otac, deda, tast, svekar, kum, brat, prijatelj, veliki čovek i umetnik Šaban Šaulić.

Kolege u suzama: Sa Šabanom smo pevali i tugovali, od njega smo učili život…

Želimo da se zahvalimo svim poštovaocima Šabanovog lika i dela iz celog sveta na bezbrojnim izrazima saučešća, podršci, i saosećanju u našem bolu. Hvala našim kumovima, prijateljima, familiji, saradnicima, kolegama, Predsedništvu i Vladi Republike Srbije, medijskim kućama, upravi i zaposlenima na Novom groblju, diplomatskim predstavništvima u Nemačkoj, čelnicima grada Beograda, kao i svim ostalima koji su pomogli da lakše prebrodimo težak period i dostojanstveno ispratimo našeg Šabana.

Posebnu zahvalnost na prijateljstvu, podršci i bezrezervnoj pomoći dugujemo Predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću i članovima negove porodice, Ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću sa porodicom, ministru odbrane Aleksandru Vulinu i njegovoj supruzi Nataši Vulin, pokrajinskom sekretaru Vojvodine za socijalnu politiku Predragu Vuletiću i njegovoj porodici, generalnom sekretaru predsednika Republike Srbije Nikoli Selakoviću sa porodicom, ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću sa porodicom i predsedavajućem predsedništva BiH Miloradu Dodiku.

Nekoliko hiljada ljudi na sahrani Šabana Šaulića: Ispraćaj kralja narodne muzike uz “Ne plači dušo” (foto)

Sa neizmernom zahvalnošću i poštovanjem,

Gordana Šaulić sa decom

Potresni govor Mihajla Šaulića na očevoj sahrani: Dokle god je njegove muzike, živeće sa nama

Šaban Šaulić sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju 22. februara, a na večni počinak ispratilo ga je oko 5.000 ljudi.