Rodžer Voters: Rok muzičar za bojkot takmičenja za pesmu Evrovizije u Tel Avivu

Autor:

18.03.2019 21:31

Foto:

Foto:



Bivši član rok grupe "Pink Flojd" Rodžer Voters apelovao je na sve učesnike ovogodišnjeg takmičenja za pesmu Evrovizije koje će se održati u maju u Tel Avivu, da ga bojkotuju.

“Šoubiznis melje, samo je pitanje koliko ste čvrst orah”: Prva jugoslovenska pobednica na Evroviziji otkriva zašto se povukla

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Eurovision Song Contest (@eurovision) дана 11. Мар 2019. у 9:57 PDT

Ta rok zvezda, pevač, gitarista, basista, tekstopisac i kompozitor i pristalica pokreta bojkota, odustajanja od investiranja i sankcija protiv Izraela pozvao je takmičare da "stanu rame uz rame sa Palestincima", preneli su izraelski mediji.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Roger Waters (@rogerwaters) дана 14. Мар 2019. у 6:20 PDT

Salvador Sobral: Zašto je evrovizijski miljenik dospeo na stub srama

U otvorenom pismu portugalskom takmičaru Konanu Osirisu za "koga je rečeno da nije siguran da li će ili neće ići u Tel Aviv", Voters je napisao da je "imao mogućnost da govori o životu iznad smrti i takođe o ljudskim pravima naspram ljudskih grešaka" i pozvao ga da "odbije da se pridruži kulturalnom zataškavanju onoga što je nedavni izveštaj UN nazvao ratnim zločinima Izraela i mogućim zločinima protiv čovečnosti".

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Eurovision Song Contest (@eurovision) дана 10. Авг 2018. у 10:14 PDT

-On može da pokaže solidarnost sa 189 nenaoružanih demonstranata koje su ubili izraelski snajperi samo prošle godine, uključujući 35 dece - naveo je Voters, aludirajući da podatke nezavisne komisije za istragu Ujedinjenih nacija o protestima na granici Gaze prošle godine, objavljene u februaru.

Izložba Pink Flojd: Pola veka kultnog benda (foto/video)

Komisija Saveta za ljudska prava UN navela je da je većina palestinskih demonstranata koje su ubile izraelske snage, njih 154, bilo nenaoružano. Taj izveštaj odbacilo je nekoliko izraelskih zvaničnika, uključujući premijera Benjamina Netanjahua.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Roger Waters (@rogerwaters) дана 13. Нов 2018. у 2:42 PST

Voters je napisao da Portugalac može da odbije da nastupi na takmičenju i rekao da Izrael ugnjetava Palestince, optuživši tu zemlju za sistematsko etničko čišćenje.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Roger Waters (@rogerwaters) дана 8. Нов 2018. у 2:49 PST

On je u januaru apelovao na BBC da ne prenosi Evrosong nadmetanje u Tel Avivu. U pismu koje je potpisalo više od 50 vodećih britanskih umetnika, Voters je apelovo na BBC da insistira da se takmičenje održi na nekom drugom mestu zbog "izraelskog sistematskog kršenja palestinskih ljudskih prava".