"Pukla zora" u Beogradu: Energičnim nastupom Manjifiko oduševio publiku

Autor:

16.04.2018 16:37

Foto:

Foto:



Praćen gromoglasnim aplauzom i ovacijama, u Beogradu je sinoć nastupio slovenački muzičar Robert Pešut - Manjifiko, u okviru turneje "Charlatan de Balkan".

Robert Pešut Manjifiko: Beograd istovremeno daje i uzima

Koncert u "Belekspo centru" započeo je pesmom "Samo malo", a tokom cele večeri Manjifiko je, uz pratnju svog benda, svirao kako nove pesme, tako i najveće hitove iz svoje dugogodišnje karijere.

- Dobro veče, Beograde. Velika mi je čast i puno mi je srce što sam ovde. Želim vam mnogo zdravlja, sreće, finog vina... - poručio je publici na početku koncerta.

Samo neke od pesama na dobro poznatom repertoaru slovenačkog kantautora bile su "Giv mi mani", "Pukni zoro", "Cici mici", a publika je najveselija bila uz pesmu "Hir aj kam, hir aj go".

Jednog od najpopularnijih muzičara na Balkanu karakteriše specifičan miks različitih pravaca u kojima dominiraju fank, disko, rok, džez, ali i etno zvuci, a svi su bili zastupljeni i u punoj sali "Belekspo centra".

Kao specijalni gost na koncertu pojavio se glumac, scenarista i frontmen benda Kolja i „Grobovlasnici“ Nikola Pejaković Kolja, a Manjifiko je rekao da mu je velika čast što je sarađivao sa njim.

- Nekima su potrebne godine da se upoznaju, nama je bilo dovoljno pet minuta - rekao je kantautor, a nakon toga je, zajedno sa Koljom, izveo pesme "Divna", "Haljinicu bolje lila"...

Posebno raspoloženje i sevdah probudili su kod publike pesmom "Pukni zoro", a svi prisutni su, zajedno sa njima, pratili ritam čuvene pesme iz fima "Montevideo, Bog te video" Dragana Bjelogrlića.

Svoje stvaralaštvo Manjifiko opisuje kao spoj cinizma, duhovitosti i hohštapleraja upakovanih u ležernost i anarhiju, a da u njegovoj muzici uživaju sve generacije pokazao je i beogradski koncert.

- Imam raznih opusa, domovinskih, ljubavnih... Stalno sam mislio da će mi život proći sa ženama i puno dece. A ipak, imam jednu ženu i ona me zove papučar. Ja sam ispekao zanat – zove se obućar, papučar - rekao je šaljivo Manjifiko, i uz zajednički ritam sa publikom izveo pesmu "Papučar".

Manjifiko je sišao sa scene, ali publika je snažnim aplauzom tražila da se vrati, što je on i uradio, na veliko zadovoljstvo svih, a hitovi su nastavili da se ređaju.

Elektični zvuci i prepoznatljiv humor intrigantnog muzičara držali su publiku u odličnom i energičnom raspoloženju do kraja koncerta.

Maja Gašić

Autor