Princeza Kejt na meti kritika: Koliko god da se trudila, ne možeš biti obična žena i majka

Autor:

27.03.2017 18:22

Foto:

Foto:



Princeza Kejt  Midlton (34) u razgovoru za jedan britanski magazin otkrila je sa kakvim se sve poteškoćama susreće od kako je postala majka.

-Majčinstvo je divno iskustvo. Ipak, u nekim trenucima je veliki izazov – čak i za mene koja imam podršku i pomoć koju mnoge majke nemaju. I dalje nema pravila, nema ispravnog i pogrešnog, jednostavno morate dati sve od sebe. Mnogim majkama, pa i meni to izaziva nedostatak samopouzdanja.-

Kao uzrok tih problema Kejt je navela previsoka očekivanja koja namećemo sebi.

-Osećamo pritisak da budemo savršeni roditelji; pretvaramo se da je sve savršeno. Nije dobro pričati o majčinstvu samo kao o predivnoj stvari, moramo pričati i o onoj drugoj strani majčinstva. To što ste potražili pomoć nije znak slabosti. Ako bi neka od nas dobila temperaturu tokom trudnoće, potražila bi savet lekara. Isto važi i za mentalno zdravlje – našoj deci smo potrebni kako bismo se brinuli o njima i dobili pomoć koja nam je potrebna, zaključila je.

I dok je većina roditelja, prvenstveno majki ovo princezino priznanje dočekala sa velikim olakšanjem i odobravanjem,  nije mali broj onih koji smatraju da vojvotkinja od Kembridža nije pozvana da govori u ime svih majki, jer jedostavno nije obična žena.

Kolumnistkinja "Gardijana" Barbaba Elen se detaljno pozabavila ovom temom, pa je, između ostalog, primetila da Kejt, pored svih privilegija i bogatsva u kojima uživa, jednostavno ne može da zna kako se oseća prosečna majka koja živi sasvim drugačiji život.

Ipak, ona tvrdi da je Kejt Mildton ulaskom u kraljevsku porodicu "dobila krst koji mora da nosi", ali i da je to što je princeza jednostavno ne čini manje požrtvovanom majkom.

Komentari. (0)

Loading