Princ Hari i Megan Markl: Prvo službeno pojavljivanje u javnosti (foto)

Autor:

01.12.2017 19:16

Foto:

Foto:



Britanski princ Hari i njegova verenica Megan Markl oduševili su u danas stanovnike Notingema koji su, uprkos velikoj hladnoći, došli da pozdrave mladi par kome je ovo prvo službeno pojavljivanje u javnosti.

Kensingtonska palata potvrdila: Venčanje princa Harija i Megan Markl u maju

Mlađi brat britanskog princa Vilijama i njegova buduća supruga prisustvovali su humanitarnom sajmu koji se u tom gradu održava povodom obeležavanja Svetskoga dana borbe protiv AIDS-a.

Za princa ovaj događaj ima vrlo simbolično značenje budući da je njegova pokojna majka, princeza Dajana 1987. otvorila prvu bolnicu za lečenje obolelih od HIV-a i AIDS-a u Londonu, poljubivši se tada s jednim od obolelih pacijenata.

- Princ Hari privatno je i poslovno proveo mnogo vremena u tom gradu otkad se 2013. tu prvi put susreo s mladim ljudima istražujući problem nasilja među mladima - objavila je kraljevska porodica.

Zanimljiva porodična istorija Megan Markl: Veza sa britanskom krunom datira još od 16. veka

Megan Markl, buduća vojvotkinja neće nastaviti saradnju s UN-om i drugim organizacijama s kojima je dosad aktivno sarađivala boreći se za prava žena, naročito afroameričkih. Umesto toga, humanitarni će rad nastaviti kao članica kraljevske porodice, onako kako to čini Kejt Midlton, saopštila je služba za odnose s javnošću princa Harija.