Prezirem vaše licemerje: Rouz Mekgovan optužila slavnu koleginicu zbog ćutanja o Vajnstajnu

Autor:

18.12.2017 13:49

Foto:

Foto:



Predstojeća dodela glumačkih nagrada "Golden Gloub"  (Zlatni globus) biće zanimljiva nego ijedna pre. I to ne zbog neizvesnog ishoda glasanja žirija, već zbog okršaja oko protesta koji planiraju holivudske glumice.

Magazin Tajm proglasio ličnost godine: Ko su “Rušiteljke tišine”? (foto/video)

Dok je Oskarovka Meril Strip isplanirala i najavila da će nositi crnu haljinu u ime borbe protiv seksualnog iskorišćavanja i zlostavljanja, koleginica Rouz Mekgovan je rekla da je to licemerno.

#rosearmy @time Person of The Year: The Silence Breakers

Објава коју дели Rose McGowan (@rosemcgowan) дана 7. Дец 2017. у 1:01 PST

Vitni Hjuston se nije spasila: Poznati koji su lek od bolesti zavisnosti potražili u čuvenoj “oazi slavnih i osramoćenih”

-Meril ne samo da je radila za Svinju, već ga je i nazivala Bogom, a njeno ćutanje je i bilo osnovni problem. Primićete nagrade sa lažnim divljenjem i pijetetom, a sastav nećete nimalo promeniti. Prezirem vaše licemerje. Možda bi bilo najbolje da umesto crnog nosite haljine sa potpisom "Marchese" -napisala je na svojoj društvenoj mreži Rouz Mekgovan.

Naime Rouz je među prvim holivudskim zvezdama koje su otvoreno optužile nekadašnjeg šefa produkcijske kuće "Miramax" da je silovao i ucenjivao.

Tužna životna priča u senci hrabrih izjava holivudske zvezde

U međuvremenu su se s istim ili sličnim optužbama javile još 84 žene, Vajnstajn je sklonjen sa svih pozicija, oduzete su mu nagrade i titule, otišao je na lečenje, a možda ga čekaju i optužnice za silovanje.

@omelhordocinema је поделио/ла објаву дана 11. Окт 2017. у 2:14 PDT

Neke od najpoznatijih holivudskih glumica najavile su da su odlučile da na dodelu Zlatnih globusa 7. januara dođu u crnim haljinama. Ideja je da na taj način protestuju protiv seksualnog zlostavljanja, a postoji mogućnost i da se trend nastavi tokom cele sezone dodele nagrada. Upravo zbog toga, glumice Ema Stoun i Meril Strip planiraju da na glamurozni događaj dodele Zlatnih globusa dođu u crnim haljinama, a šuška se da će im se pridružiti i ostale poznate glumice.

Ovo nije jedini potez kojim će se iskazati protest protiv holivudskih zlostavljača. Između ostalog, najavljeno je da će na dodeli SAG nagrada svi prezenteri biti žene.