Preminuo paraolimpijac Miloš Mitić, osvajač olimpijskog srebra u Riju

Autor:

20.09.2018 11:59

Foto:

Foto:



Srpski paraolimpijac i osvajač srebrne medalje na Paraolimpijskim igrama u Riju Miloš Mitić je preminuo u 31. godini života.

Užičanin se 2007 godine kada se seli u Beograd i upisuje Elektrotehnički fakultet, a 2011. je počeo da se bavi atletikom za osobe sa invaliditetom, a takmičio se u disciplini bacanje čunja.

Nastupa na raznim međunarodnim takmičenjima, a od 2014. beleži značajne rezultate u svojoj disciplini, osvajajući srebrnu medalju na EP u Velsu, te bronzanu medalju na SP u Dohi 2015. Napornim radom postiže sve bolje sportske rezultate, pomerajući sopstvene granice, koje je razvijao još kao dete baveći se raznim sportovima.

Najveći rezultat postiže na paraolimpijskim igrama 2016. godine kada osvaja srebrnu medalju sa ličnim rekordom 26,84. Na podijumu se našao zajedno sa Željkom Dimitrijevićem koji je osvojio zlatnu medalju.

U svom poslednjem intervjuu za portal djurdjevak.com Mitić je rekao da mu je životnu radost davala činjenica da svojim primerom može da svedoči kakve obrte život kreira i kako se sudbinom može upravljati ukoliko ne nedostaje hrabrosti.

Detalji o uzroku smrti nisu poznati.