Poznati obnavljaju Notr Dam: Suprug Salme Hajek odvojio basnoslovnu sumu

Autor:

16.04.2019 13:00

Foto:

Foto:



Najbogatiji Evropljanin Bernar Arno koji će donirati 200 miliona evra, ali i suprug glumice Salme Hajek, francuski milijarder Fransoa-Anri Pino, koji će uplatiti 100 miliona evra žele da obnove simbol Pariza što pre.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Путешествуем Постим Показываем (@tri_ppp) on Apr 16, 2019 at 2:37am PDT

Nedugo nakon poziva francuskog predsednika Emanuela Makrona da se prikupe sredstva za obnovu u jučerašnjem požaru oštećene katedrale, stigle su vesti o nameri poznatih i imućnih da doniraju novac.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by WCB??‍? (@world_celebs_beauty) on Apr 16, 2019 at 2:45am PDT

Među prvima se odazvao najbogatiji Evropljanin Bernar Arno koji će donirati 200 miliona evra, ali i suprug glumice Salme Hajek, francuski milijarder Fransoa-Anri Pino, koji će uplatiti 100 miliona evra.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ??‍♀️✨ (@mathildefavier) on Apr 16, 2019 at 1:46am PDT

- Porodica Arno i 'LVMH grupa' želeli bi da pokažu solidarnost u ovom trenutku nacionalne tragedije i pridružuju se obnovi izuzetne katedrale koja je simbol Francuske, njenog nasleđa i francuskog jedinstva - navodi se u saopštenju porodice Arno.

Sličnu odluku ubrzo su doneli u imućnoj porodici Pino.

- Moj otac i ja smo odlučili da izdvojimo 100 miliona evra i učestvujemo u rekonstrukciji Notr Dama - rekao je Pino.

Fransoa Anri Pino je čelni čovek kompanije Kering, koja je vlasnik poznatih brendova kao što su Gucci i Saint Laurent i predsednik kompanije koja poseduje poznatu aukcijsku kuću Kristis.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Salma Hayek Pinault (@salmahayek) on Apr 15, 2019 at 2:50pm PDT

Njegova supruga, čuvena meksička glumica Salma Hajek na Instagramu je navela da je kao i mnogi drugi duboko šokirana i tužna što može da vidi kao se lepota Notr Dama pretvara u dim.

Posle devet sati borbe, rano jutros oko tri časa, francuski vatrogasci uspeli su da stave pod kontrolu požar u čuvenoj srednjovekovnoj katedrali Notr Dam u Parizu.

Maja Gašić

Autor