Potresna priča o svetski poznatoj balerini inspirisala pevačicu: Madona se vraća filmu

Autor:

15.03.2018 12:54

Foto:

Foto:



Madona se nakon poslednjeg albuma Rebel Heart iz 2015. vratila režiranju filmova. Upravo je najavljeno da će za MGM režirati dramu Taking Flight o svetski poznatoj balerini Mihaeli DePrins.

I nju je osvojio: Madona u kreaciji srpskog dizajnera Borisa Kargotića (foto)

Објава коју дели Madonna (@madonna) дана 14. Мар 2018. у 9:18 PDT

Film će nastati prema istinitoj priči o svetski poznatoj balerini Mihaeli DePrins, devojci koja se rodila u ratom opustošenom Siera Leoneu. Njena životna priča prilično je dramatična – oca su joj ubili pobunjenici, a majka joj je umrla od posledica pothranjenosti. Istovremeno, Mihaela je doživela šikaniranje svoje sredine zbog vitiliga, dermatološke bolesti koja se manifestira belim flekama na koži koje nastaju zbog manjka pigmenta. Lokalno stanovništvo to smatra prokletstvom.

Mihaelu je usvojila američka porodica koja je prepoznala njen plesački talent. Nakon toga je njena plesačka karijera doživela uzlet, a Madona će njenu priču preneti na film.

Požrtvovana majka: Madona zbog usvojenog sina preokrenula život

-Mihaelino životno putovanje me pogađa podjednako kao umetnicu i aktivistkinju protiv društvenih nedaća. Imamo jedinstvenu priliku da rasvetlim probleme u Siera Leoneu i omogućiti Mihaeli da bude glas sve dece bez roditelja. Čast mi je da prenesem njenu priču na film - rekla je Madona, prenosi Variety.

Mihaelu je američki par Elejn i Čarles DePrins usvojio kad je imala četiri godine. Od tada se pojavila u baletnom dokumentarcu First Position 2012, a sa sedamnaest godina je debitovala kao profesionalna plesačica u južnoafričkom Joburg Baletu, navodi Nedeljnik.

Osim toga, plesala je u Bijonsinom spotu Lemonade, a trenutno je članica Dutch National Ballet, holandskog nacionalnog baletnog ansambla. Impresivna Mihaelina priča inspirirala je Madonu da snima film prema knjizi Taking Flight: From War Orphan to Star Ballerina, memoarima koje su napisle Michaela i Elejn DePrince, žena koja ju je usvojila.